Mlekovita konsekwentnie pracuje na wzrost swojej pozycji na rynku. Mimo trudnego roku 2015 wyniki finansowe pozwoliły jej utrzymać pozycję lidera branży, którą ...
Szlachetny ser typu szwajcarskiego, bez konserwantów, idealne źródło wapnia i białka. Rycki Maasdam w bloku zdobył już uznanie na rynku krajowym i zagranicznym ...
Tradycyjnie z początkiem maja na górskich halach rusza sezon wytwarzania i sprzedaży oscypków. W tym sezonie nowością będą specjalne jednolite opakowania, w które będą pakowane owcze sery.
Wiceminister Rolnictwa i Rozwoju Wsi Jacek Bogucki w piśmie do Waldemara Brosia, Prezesa Zarządu Krajowego Związku Spółdzielni Mleczarskich Zw. Rew. zajął stano...
W dniu 19.04.2016 r. w Dzienniku Urzędowym UE ukazało się Rozporządzenie Rady (UE) nr 2016/591 z dnia 15 kwietnia 2016 r. w sprawie zmiany rozporządzenia (UE) ...
– Nabiał, w tym sery żółte, to jedna z podstaw naszej diety. To ważny czynnik dostarczający nam codziennego zapotrzebowania m.in. w białko i wapń. Dzięki unikal...
W dniu 10 kwietnia 2016 roku średnia ważona cena masła w Unii Europejskiej wynosiła 2,57EUR/kg i była o 2,9% niższa niż przed miesiącem. W kwietniu unijne ceny ...
Mleko do spieniania Milatte od SM MLEKPOL już po 3 miesiącach obecności na rynku zyskało zaufanie konsumentów i uznanie branży. W prestiżowym plebiscycie Dobra...