– Nabiał, w tym sery żółte, to jedna z podstaw naszej diety. To ważny czynnik dostarczający nam codziennego zapotrzebowania m.in. w białko i wapń. Dzięki unikalnym recepturom nasze sery bogate są w oba elementy – mówi Forum Mleczarskiemu Handel Jerzy Pyza, Prezes w mleczarni Ryki (SM).
– Dodatkowo fakt, że nie dodajemy do nich tłuszczów roślinnych i konserwantów sprawia, że ich walory smakowe i zdrowotne doceniają sportowcy, w tym biegacze. Na 90-lecie naszej firmy, które obchodzimy w tym roku postanowiliśmy wprowadzić na rynek gamę serów w plastrach w nowych, bardziej wygodnych opakowaniach.
Wśród nich jest dobrze znana i przyjęta przez klientów rodzina serów Rycki Edam (Rycki Edam Exclusive, Rycki Edam Naturalnie Wędzony i Rycki Edam Light), Gouda i nowość wśród naszych serów w plastrach – Rycki Maasdam – mówi Jerzy Pyza, Prezes w mleczarni Ryki (SM).
Forum Mleczarskie, zdj. SM Ryki