Szlachetny ser typu szwajcarskiego, bez konserwantów, idealne źródło wapnia i białka. Rycki Maasdam w bloku zdobył już uznanie na rynku krajowym i zagranicznym (m.in. nagroda „Za wysoką jakość” na XXIV Targi Mleczarskie Mleko-Expo 2015). Obecnie do oferty Ryki (SM) dołącza jego wersja w plastrach.
Rycki Maasdam produkowany jest z najwyższej jakości mleka, pozyskiwanego z terenów ekologicznie czystych.
Ser zachwyca łagodnym aromatem oraz wyrafinowanym, delikatnie słodkawym smakiem, o lekko orzechowej nucie. Posiada elastyczną, jasnożółtą konsystencję oraz wyraziste owalne oczka. Smakuje ze świeżym pieczywem, a także idealnie komponuje się z winem i owocowymi dodatkami.
Podobnie jak rodzina Ryckich serów, Rycki Maasdam oferowany jest w blokach i plastrach.
Forum Mleczarskie