Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen z Lubelskiego Rynku Hurtowego S.A. w dniu 30 czerwca 2015 r.

1 lipca 2015
Lp.    Produkt    Jm    Cena min.    Cena max.    średnia cena    średnia cena z poprzed-niego notowania 26.06    Różnica
warzywa                            
1    .roszponka        3,75    4    3,88    3,88    0
2    .rucola    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0
3    .sałata mix    opakowanie 100g    3,75    4    3,88    3,88    0
4    bakłażan    kg    4    7    5,5    5,7    -0,2
5    bób    kg    6    7    6,5    7,5    -1
6    botwina    pęczek    1,2    1,2    1,2        
7    brokuł    szt.    1,5    2    1,75    1,75    0
8    burak czerwony młody    kg    1,5    2    1,75    2    -0,25
9    cebula    kg    1,5    2    1,75    1,9    -0,15
10    cebula cukrowa    kg    3    3    3    3    0
11    cebula czerwona    kg    2,4    2,4    2,4    2,4    0
12    cebula czerwona młoda    kg    3    4    3,5    3,4    0,1
13    cebula młoda    kg    2    2    2    2,3    -0,3
14    chrzan    pęczek    1    1    1        
15    cukinia    kg    1,6    2    1,8    2,3    -0,5
16    czosnek młody    szt.    1    1,2    1,1    1,1    0
17    fasola szparagowa żółta    kg    8    9    8,5    8,5    0
18    kalafior    szt.    1,5    2    1,75    1,75    0
19    kalarepa    szt.    1    1,2    1,1    1    0,1
20    kapusta biała młoda    szt.    1    1,4    1,2    1,3    -0,1
21    kapusta czerwona    kg    1,3    1,3    1,3    1,4    -0,1
22    kapusta czerwona młoda    szt.    1,6    2    1,8    2    -0,2
23    kapusta kiszona    kg    1,6    1,8    1,7    1,65    0,05
24    kapusta kiszona młoda    kg    2,2    2,2    2,2    2,4    -0,2
25    kapusta pekińska    kg    1,6    1,6    1,6    1,8    -0,2
26    koper    pęczek    0,6    0,8    0,7    0,7    0
27    kukurydza    szt.    2,8    2,8    2,8        
28    marchew    kg    2,3    2,5    2,4    2,5    -0,1
29    natka z pietruszki    pęczek    0,8    0,8    0,8    0,8    0                                                                            
30    ogórek    kg    1,5    1,6    1,55    1,55    0
31    ogórek gruntowy    kg    2    2    2    3,5    -1,5
32    ogórek kiszony    kg    5    5    5    4,75    0,25
33    ogórek małosolny    kg    5    5    5    5    0
34    papryka biała    kg    4,4    4,6    4,5    5    -0,5
35    papryka czerwona imp.    kg    6,4    9    7,7    8,5    -0,8
36    papryka zielona    kg    3    3    3    3,6    -0,6
37    pietruszka    kg    7,6    7,6    7,6    7,7    -0,1                                                                                       
38    pietruszka młoda    pęczek    1,3    3    2,15        
39    pomidor    kg    2,3    3    2,65    2,8    -0,15                                                                                        
40    pomidor malinowy    kg    3,3    4,6    3,95    3,95    0
41    por    szt.    1,5    1,5    1,5        
42    por    kg    3,2    4    3,6    4,5    -0,9
43    rzodkiewka    pęczek    1    1    1    1,1    -0,1
44    sałata    szt.    0,95    1,2    1,08    1,15    -0,07
45    sałata lodowa    szt.    1,7    2,5    2,1    2,15    -0,05
46    seler    kg    4    4    4    3,8    0,2
47    seler młody    szt.    1,4    1,4    1,4        
48    seler naciowy    szt.    2,8    3    2,9    2,88    0,02
49    szczaw    kg    5    5    5    5    0
50    szczypior    szt.    0,7    0,7    0,7    0,6    0,1
51    szpinak    kg    5    5    5    5    0
52    włoszczyzna    pęczek    2    2    2    2    0
53    włoszczyzna młoda    pęczek    2,5    2,5    2,5    2,5    0                                                                   
54    ziemniak młody    kg    0,7    0,9    0,8    0,9    -0,1

grzyby                            
1    boczniak    kg    10    10    10    10    0
2    kurka    500 g    25    25    25        
3    pieczarka    kg    5    5    5    5    0

owoce                            
1    ananas    szt.    3,5    5    4,25    6,25    -2
2    arbuz    kg    1,5    2    1,75    1,65    0,1
3    banany    kg    3,8    4,5    4,15    4,1    0,05
4    borówka amerykańska    125 g    6    6    6        
5    brzoskwinia Paraguayo    kg    5    6    5,5    5,5    0
6    brzoskwinie imp.    kg    2,5    4,5    3,5    3,65    -0,15
7    cytryny    kg    6,5    7,5    7    6,4    0,6
8    czereśnie    kg    9    10,6    9,8    8,5    1,3
9    grapefruity    kg    6    6    6    5,5    0,5
10    gruszki Konferencja    kg    4,1    4,6    4,35    4,3    0,05
11    jabłka Elstar    kg    3    3    3        
12    jabłka Gloster    kg    3    3    3    2,8    0,2
13    jabłka Jonagored    kg    3    3    3        
14    jabłka Ligol    kg    3    3    3    2,9    0,1
15    jabłka Mutsu    kg    3    3    3        
16    jabłka Sampion    kg    3    3    3    3    0
17    jagody czarne    kg    14    16    15    14,4    0,6                                                                    
18    kiwi    kg    6    8    7    7,5    -0,5
19    limonka    kg    10    13    11,5    11,5    0
20    maliny    250 g    2,5    2,5    2,5        
21    mandarynki    kg    3    6,5    4,75    5,25    -0,5
22    morele    kg    7    9    8    8,5    -0,5
23    nektarynki    kg    2,5    4,5    3,5    4,25    -0,75
24    pomarańcze    kg    3    4,6    3,8    3,75    0,05
25    rabarbar    kg    3    3    3    3    0
26    truskawki    kg    4,5    4,5    4,5    4    0,5                                                                                           
27    winogrona białe    kg    10    12    11    10,85    0,15
28    winogrona ciemne    kg    8,1    11    9,55    10,38    -0,83

art. spożywcze                            
1    chleb regionalny    0,5 kg    1,9    1,9    1,9    1,9    0
2    cukier    kg    2    2,1    2,05    2,03    0,02
3    dorsz (filet mrożony)    kg    23,5    24    23,75    23,75    0
4    fasola drobna Aura    kg    5    6,5    5,75    5,5    0,25
5    fasola Jaś duży    kg    12    13    12,5    12,5    0
6    fasola Jaś karłowy    kg    4,6    5    4,8    4,5    0,3
7    groch łupany    kg    2,4    2,6    2,5    2,45    0,05
8    jaja klasa "L"(63 g-73 g)    szt.    0,35    0,4    0,38    0,38    0
9    karczek    kg    12,5    12,81    12,66    12,2    0,46
10    kiełbasa zwyczajna    kg    5,6    11,03    8,32    8,32    0
11    mak    kg    9    11    10    10,5    -0,5
12    makrela wędzona    kg    11    11,3    11,15    11,15    0
13    masło Extra    200 g    2,95    3,2    3,08    3,46    -0,38
14    miruna ze skórą (filet)    kg    14,5    15,8    15,15    15,15    0
15    płaty śledziowe solone    kg    10,5    11,75    11,13    11,13    0
16    schab b/kości    kg    13,85    14,2    14,03    13,8    0,23
17    szprot wędzony    kg    9,5    9,5    9,5    10    -0,5



POWIĄZANE

Produkcja cukru w Republice Południowej Afryki w sezonie 2024/25 ma spaść o 3 pr...

Indeks cen żywności FAO w październiku 2024 r. wzrósł o 2% w porównaniu z wrześn...

Wśród najpopularniejszych gatunków października Kantar Polska wymienia jabłka, g...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę