Modyfikacje genetyczne organizmów i produkty żywnościowe zawierające GMO lub od niego wolne, a także ich oznaczanie i identyfikacja to wciąż aktualne kwestie...
Każdy może wziąć udział w akcji „Zostań obserwatorem drzew" i razem z woluntariuszami z ponad 120 krajów, współtworzyć mapę wszystkich drzew aktualnie rosnących...
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa Oddział Terenowy w Olsztynie i Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Olsztynie, przy współudziale Powiatowych Stacji...
Czynne substancje pochodzące z farmaceutyków są obecne w rzekach i stwarzają ryzyko dla środowiska oraz zdrowia człowieka – wynika z badania przeprowadzonego w ...
Nie musimy oddychać zanieczyszczonym powietrzem ani zatruwać środowiska naturalnego. Seria 9 przedsięwzięć Narodowego Centrum Badań i Rozwoju (NCBR) wpisujących...
Największe na świecie święto ekologii i Matki Ziemi motywuje nas wszystkich do refleksji na temat środowiska i naszego wypływu na jego stan. Decyzje przyjazne...
21 kwietnia 2022 roku o godzinie 18.00 zapraszamy na ostatnie wydarzenie z cyklu towarzyszącego wystawie KENGO KUMA. Eksperyment. Materiał. Architektura. Zwie...
Komisja AGRI Parlamentu Europejskiego przyjęła jednogłośnie swoje sprawozdanie na temat planu działania na rzecz rolnictwa ekologicznego zaproponowanego przez...
– Nasze cele klimatyczne są absolutnie spójne z odejściem od paliw kopalnych z Rosji. Jeżeli chcemy osiągnąć neutralność klimatyczną do 2050 roku na poziomie...
Z jednej strony obawiamy się inflacji i galopujących cen żywności, z drugiej marnujemy mnóstwo jedzenia. Szacuje się, że w Polsce corocznie wyrzuca się 5 mil...