Wybierając uprawę uproszczoną, polscy rolnicy mogliby zredukować emisję dwutlenku węgla do atmosfery aż o 15 mln. ton rocznie. To tyle, ile średnio wytwarzają...
To wyjątkowe wydarzenie, które w tamtym roku podbiło serca jego uczestników, tym razem odbędzie się 15-16 lipca 2017 r. Już po raz drugi goście, którzy odwiedzą...
Do 31 lipca rolnicy mogą ubiegać się o refundację kosztów zakupu jagniąt lub owiec, jałówek hodowlanych ras mlecznych, a także o pomoc z powodu mniejszej sprze...
6 obiektów gastronomicznych, producentów żywności i przetwórców dołączyło we wtorek do Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska, której celem jest promocja...
W ostatnich latach w wielu produktach spożywczych spadła zawartość niekorzystnych dla zdrowia tłuszczów trans, ale nadal są takie wyroby, w których jest ich...
80 proc. ankietowanych sądzi, że w ciągu półrocza jest w stanie znaleźć pracę podobną do wykonywanej; 86 proc jest zdania, że znajdzie jakiekolwiek inne zajęcie...
Przy jednej z głównych ulic Ostrołęki przechodzący mężczyzna zauważył dzieci pozostawione w rozgrzanym aucie i powiadomił policję. Dzięki jego reakcji, dzieciom...
Polską branżę spożywczą zdominowały duże podmioty i firmy zagraniczne. Do tego dochodzą spore zaległości i ryzyko upadłości. Łączna wartość zaległych zobo...
Sejmiki wojewódzkie będą mogły wprowadzić ostrzejsze wymagania emisyjne dla średniej wielkości źródeł spalania tam, gdzie nie są dotrzymywane standardy jakości ...