Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Zielone koniczynki z dipem serowym

13 marca 2020
Zielone koniczynki z dipem serowym

Składniki

 

Krakersy:

garść Szpinaku młodego marki Eisberg

120 g mąki

łyżeczka proszku do pieczenia

50 ml oliwy z oliwek

50 ml wody

szczypta soli

łyżeczka płatków chilli

 

Dip:

100 g serka topionego

80 g startego sera Gouda

pół szklanki mleka

pół łyżeczki pieprzu

pół łyżeczki słodkiej papryki

mały ząbek czosnku

 

Przygotowanie

 

Krakersy:

Do przesianej mąki dodać resztę suchych składników (proszek do pieczenia, sól i płatki chilli).

Szpinak zblendować z wodą i oliwą z oliwek do uzyskania jednolitej masy. Zagnieść ciasto łącząc suche i mokre składniki. Ciasto rozwałkować na posypanym mąką blacie na grubość 0,5 cm. Krakersy wykrawać foremką w kształcie koniczynki (jeśli nie posiadamy foremki – ciasto pokroić na małe kwadraty). Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec 10-15 min w temperaturze 220°C.

 

 

Dip:

Mleko podgrzać na małym ogniu. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sery i przyprawy. Mieszać do uzyskania jednolitej masy. Podawać na ciepło z krakersami, świeżymi warzywami lub pieczywem.

 

Biuro prasowe Eisberg


POWIĄZANE

20 listopada 2024 roku, w Warszawie odbyło się VI Posiedzenie Krajowej Rady Izb ...

Minister Polityki Agrarnej i Żywności Ukrainy Witalij Koval oraz Minister Rolnic...

Według stanu na 20 listopada od początku tego miesiąca koleją na Ukrainie przewi...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę