Coraz krótsze dni, mniej słońca, zmiany temperatury, chłody i szarugi… Jesienna aura nie pozostaje obojętna dla naszego organizmu. Nie tylko negatywnie wpływa na nasze samopoczucie, ale też obniża naszą odporność i sprzyja różnego rodzaju infekcjom. Dlatego, jeśli chcesz, by jesień była przyjemna, smaczna i zdrowa - zadbaj z HELIO o odpowiednią dietę, która naturalnie wzmocni Twój organizm oraz umili jesienne dni i chłodne wieczory!
Jesienny niezbędnik HELIO
By wesprzeć układ immunologiczny, nasze codzienne menu powinno być bogate przede wszystkim w witaminy A, C, E, a także minerały – cynk i selen, które naturalnie znajdziemy w owocach suszonych, nasionach i orzechach HELIO. Źródłem witaminy A są niesiarkowane Morele i Śliwki suszone z gamy bakalii bez konserwantów HELIO Natura oraz najzdrowsze owoce świata, tzw. superfoods - Jagody goji HELIO, które zawierają również cenną witaminę C.
Witamina C, obecna także w suszonych Morelach HELIO Natura, ma ogromne znaczenie dla naszej odporności, gdyż zabezpiecza organizm przez wirusami i bakteriami, podobnie jak cynk, który znajdziemy w EKO nasionach HELIO Natura. Ziarna Słonecznika, Pestki dyni, ale także EKO Orzechy włoskie czy Migdały HELIO bogate są w cynk oraz witaminę E - jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, który zwłaszcza podczas trwania infekcji, pomaga pozbyć się wolnych rodników z organizmu.
Właściwości antybakteryjne i antywirusowe wykazuje również selen, dlatego by zwiększyć siły obronne organizmu w walce z jesiennymi infekcjami, w naszym jadłospisie nie może także zabraknąć orzechów brazylijskich HELIO, które są jego bogatym źródłem.
Jedzenie, które codzienne dostarczasz organizmowi to paliwo niezbędne do właściwego funkcjonowania, a od jego jakości zależy Twoje dobre samopoczucie, nastrój, kondycja… ODPORNOŚĆ. Odpowiednio dobrane, naturalne przekąski HELIO, pełne wartościowych składników odżywczych, pomogą Ci się zatroszczyć o Twoje zdrowie jesienną porą, wzmocnią odporność i przygotują organizm na nadchodzącą zimę.
Newseria Lifestyle