Produkty mleczarskie wpisane są w polskie kuchenne tradycje Wielkanocy. Przygotowanie smacznych wypieków i potraw na świąteczny stół wymaga nie tylko umiejętności gotowania i sprawdzonych przepisów, ale również użycia naturalnych i zdrowych produktów, które można znaleźć w bogatej ofercie Spółdzielni Mleczarskiej z Grajewa.
Masło i mleko, najlepiej Łaciate, mąka, jajka to zazwyczaj pierwsze pozycje, które wpisujemy na nasze listy zakupów przed Wielkanocą. Nie powinno zabraknąć na niej również twarogów i serów. Nowe twarogi sernikowe Mlekpol są idealnym uzupełnieniem świąt. Oba produkty mogą poszczycić się czystą etykietą. Twaróg sernikowy Mlekpol o zawartości tłuszczu 7% składa się z mleka i kultur bakterii mlekowych, a drugi twaróg o zawartości tłuszczu 18% z serka śmietankowego oraz twarogu.
Warto pamiętać, że dla łasuchów serników nie tolerujących laktozy Mlekpol proponuje twarogi bez laktozy, które również znakomicie sprawdzają się w pieczeniu. Kolejną nowością produktową o szerokich możliwościach stosowania w kuchni Wielkanocnej jest ser Mascarpone, doskonały do zagęszczenia zup i sosów. To idealna baza deserów i wypieków. Produkt oferowany jest w praktycznych kubeczkach z zamknięciem w gramaturach 250 i 500 gramów, a także w wiaderku 1 kg. Wszystkie produkty Mlekpolu, wytwarzane są z mleka pochodzącego od krów, które karmione są paszami bez GMO.
Wielkanoc z produktami Mlekpolu z pewnością będzie smaczna, a tradycyjne potrawy na stołach wzbogacą rodzinne chwile.
Biuro prasowe SM Mlekpol