Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Regionalia 2012

23 grudnia 2015
Pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w dniach 20 – 22 kwietnia 2012 roku w Centrum  Targowym MT Polska przy ulicy w Warszawie odbędzie się pierwsza edycja Targów Produktów Regionalnych ,,Regionalia’’
Impreza wystawiennicza organizowana przez Międzynarodowe Targi Polskie Sp.   z o.o. poświęcona jest przede wszystkim szeroko pojętej zdrowej i ekologicznej żywności i wyrobom regionalnym z Polski jak i ze świata.
 
Jak zapewniają organizatorzy dzięki rozszerzonej formule i połączeniu z największą tego typu imprezą konsumencką w Polsce, XVII edycją Targów Turystyki i Wypoczynku „Lato” (www.targilato.pl), wystawcy będą mogli dotrzeć nie tylko do szerokiej rzeszy klientów indywidualnych (odbywające się równolegle Targi Lato odwiedzane są corocznie przez  ponad 20 000 Warszawiaków), ale również do przedstawicieli wielu sieci handlowych, supermarketów, sklepów ze zdrową żywnością, restauracji, hurtowni, szkół, mediów, oraz wszystkich zainteresowanych.

Targi „Regionalia” podzielone są na  następujące sektory: Skarby Natury – produkty z list tradycyjnych i regionalnych, żywność ekologiczna i organiczna, produkty  naturalne; Wędrówki po świecie – produkty z całego świata, importerzy żywności, dobra luksusowe; Kraina Miodem i Mlekiem Płynąca – sektor miodów i wyrobów mleczarskich;  Winnica i Piwnica – prezentacja win i innych alkoholi; Strefa Sprawiedliwego Handlu – firmy i instytucje zajmujące się FairTrade; Pracownia Folkloru – sektor rzemiosła, mody inspirowanej folklorem, pokazy twórców ludowych, technik wytwórczych; Salon Ekopiękności – kosmetyki naturalne; Ekoedukacja – edukacja ekologiczna, strefa slow life oraz Strefa Współpracy – sektor dla organizacji, stowarzyszeń i fundacji.

W programie targów  nie zabraknie  też paneli dyskusyjnych na tematy związane z problematyką weterynaryjną, prawną, sanitarną, skarbową i gospodarczą, z uwzględnieniem takich podmiotów jak:  Powiatowe Inspektoraty Weterynarii, SANEPID, Urząd Skarbowy, IHARS, UOKiK. a żeby całość nie wypadła zbyt monotonnie, smaczku „Regionaliom” dodadzą pokazy mistrzów kuchni, degustacje i konkursy na najsmaczniejsze i najzdrowsze potrawy lokalne.

POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę