Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

POLAGRA-FARM 2002 – Mniam, mniam...

12 października 2002

Największą atrakcją dla wszystkich łasuchów które odwiedzą dziś targi jest zapewne Wielkie Gotowanie. Podczas imprezy zorganizowanej przez Międzynarodowe Targi Poznańskie oraz "Lato z Radiem" i miesięcznik "Moje gotowanie"  w największym garnku w Europie przygotowana zostanie wyborna zupa, która bezpłatnie skosztować będą mogli wszyscy zwiedzający.

Rozmawialiśmy z głównym kucharzem, panem Robertem Sową, który jest szefem kuchni w restauracji Jan III Sobieski a także kucharzem polskiej reprezentacji w piłce nożnej. Dziś natomiast pełni funkcję nadwornego kucharza poznańskich targów. 

Jaki jest przepis na "Kociołek Poznański"?

Chciałem zaznaczyć, że nic nie ściemniamy i nie gotujemy z zupy w proszku, ponieważ produkty użyte do kociołka są całkowicie polskie. W sumie zużyliśmy 2151 kg "materiału" 

- bulionu drobiowo-wołowego - 80 kg
- słodkiej kapusty - 400 kg
- wędzonki - 500 kg
- ziemniaków - 500 kg
- warzyw: marchwi, selera, pietruszki - 500 kg
- przypraw: soli, pieprzu, liści laurowych - 20 kg
- magii - 16 l
- octu - 20 l.
- czosnku - 10 kg
- czuszki - 5 kg
- przecieru pomidorowego - 100 kg.

Mamy nadzieję, że wszystkim nasz wyrób będzie smakował, tym bardziej, że dziś jest zimno a to jest zupa idealna na taką pogodę. 

Dziękujemy za rozmowę. 

A wszystkich zapraszamy na targi, gdzie można zjeść to pyszne danie. 

Smacznego! 


POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę