Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

O konkurencyjności polskiej żywności

3 grudnia 2015
W ramach Forum Debaty Publicznej pod hasłem  „Potencjał obszarów wiejskich szansą rozwoju” 26 czerwca w Pałacu Prezydenckim dyskutowano  na temat czynników wpływających na konkurencyjność polskiej żywności. Debatę z udziałem ekspertów otworzył w imieniu Prezydenta RP Bronisława Komorowskiego Sekretarz Stanu w KPRP Dariusz Młotkiewicz.
Dyskusja w gronie praktyków z różnych branż, teoretyków i przedstawicieli instytucji związanych z rolnictwem dotyczyła zarówno tych czynników, które wzmacniają, jak i tych, które konkurencyjność osłabiają. Służyła znalezieniu w przyszłości korzystnych rozwiązań instytucjonalnych i prawnych sprzyjających dalszemu rozwojowi tej ważnej branży.


POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę