Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Biotechnologia EM-Farming w hodowli bydła

20 stycznia 2009
Mazowieckie Centrum Promocji I Namnażania Mikroorganizmów oraz Podlaski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Szepietowie organizują w dniu 26 stycznia konferencję na temat „Biotechnologia EM-Farming w hodowli bydła” Poznaj Dobrą Żywność. Początek o godz. 10 w Budynku Szkoleniowym Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie.

- Celem konferencji jest zaprezentowanie możliwych naturalnych rozwiązań dla rolnictwa dotyczących poprawy dobrostanu zwierząt i rewitalizacji środowiska jak również regeneracji gleby, podniesienia jakości płodów przy użyciu EM-FarmingTM - wyjaśnia Tadeusz Dylewski, gospodarz konferencji. - W konferencji wezmą udział rolnicy ze wszystkich powiatów woj. podlaskiego.
A oto program konferencji:
                                                                      1000-1010  Otwarcie Konferencji – mgr inż. Sławomir Gromadzki, Dyrektor PODR Szepietowo
10.10-11.00  Mikroorganizmy, a bioróżnorodność – Stanisław Kolbusz, Prezes Stowarzyszenia EkosystEM – Dziedzictwo Natury.
11.00-11.50  Mikroorganizmy w życiu roślin, gleby i zwierząt – Sławomir Gacka, Dyrektor Instytutu Technologii Mikrobiologicznych Stowarzyszenia Ekosystem- Dziedzictwo Natury
11.50-12.20  Przerwa na kawę.
12.20-13.00  Biotechnologia EM-FarmingTM w hodowli bydła– Tadeusz Dylewski, Mazowieckie Centrum Promocji i Namnażania Mikroorganizmów
13.00-13.40  Praktyczne aspekty stosowania biotechnologii EM-FarmingTM w hodowli bydła – mgr inż. Bronisław Szembowski, Kombinat Rolny WISŁA;  dr inż. Wiesław Denisiuk Regionalne Centrum Promocji i Namnażania  Mikroorganizmów „POMORZE” w Zielonkach.
13.40-14.00  Wdrożenia biotechnologii EM-FarmingTM na terenie woj. Podlaskiego – Tadeusz Dylewski, Mazowieckie Centrum Promocji i Namnażania w Głodowie
14.00-14.30   Dyskusja.
14.30-14.50   Poznaj Dobrą Żywność– mgr inż. Alina Maciąg Kierownik Działu  Technologii Produkcji i Doświadczalnictwa, PODR w Szepietowie
14.50-15.00   Podsumowanie Konferencji – mgr Marek Skarżyński,  Zastępca Dyrektora PODR w Szepietowie

POWIĄZANE

Podczas nadchodzącej 15. edycji Targów Sadownictwa i Warzywnictwa, które odbędą ...

Podczas gali wieńczącej pierwszy dzień Forum Rynku Spożywczego i Handlu uhonorow...

EIT Food już po raz siódmy organizuje warsztaty projektowania produktów żywności...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę