OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Sertop - serek zamiast przyprawy?

16 grudnia 2020
Sertop - serek zamiast przyprawy?

O tym, iż o smaku danej potrawy decydują dodatki, wiemy wszyscy. Ale o tym, iż smak wielu potraw można „podkręcić” dodatkiem serka topionego, to już niewielu. Jednym z takich serków może być „smakowy” serek topiony z dodatkiem szczypiorku i cebulki, papryki, czosnku lub borowików, które podkreślą smak zup, sałat, zapiekanek i sosów.

Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników i odpowiedniej technologii produkcji nasze serki nadają się do spożycia zarówno na zimno, jak i na gorąco, co zwiększa możliwości ich wykorzystania w kuchni - mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop Sp. z o.o. Co to oznacza? Że serek z dodatkiem borowików znakomicie podkreśli smak świątecznej zupy grzybowej, a z serka z dodatkiem szczypiorku i cebulki możemy przygotować aromatyczny sos do makaronu lub możemy serek z dodatkiem papryki dodać do domowego lecza lub pysznej szakszuki.

Sertop Sp. z o.o. jest jednym z czołowych producentów serków topionych w Polsce, w tym Złotego Ementalera, flagowego produktu będącego na rynku od ponad 50.lat. Spółka posiada 100 proc. kapitału polskiego.

 

Biuro prasowe Sertop


POWIĄZANE

Stowarzyszenie "Otwarte Klatki" to organizacja która od lat uderza w polskiego r...

Zdrowie roślin jest podstawą życia i bezpieczeństwa żywnościowego, a zatem stano...

Według systemu informacyjnego FGIS "Argus-Fito" od początku 2025 roku od 7 maja ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę