O tym, iż o smaku danej potrawy decydują dodatki, wiemy wszyscy. Ale o tym, iż smak wielu potraw można „podkręcić” dodatkiem serka topionego, to już niewielu. Jednym z takich serków może być „smakowy” serek topiony z dodatkiem szczypiorku i cebulki, papryki, czosnku lub borowików, które podkreślą smak zup, sałat, zapiekanek i sosów.
Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości składników i odpowiedniej technologii produkcji nasze serki nadają się do spożycia zarówno na zimno, jak i na gorąco, co zwiększa możliwości ich wykorzystania w kuchni - mówi Aneta Będkowska, Marketing Manager w Sertop Sp. z o.o. Co to oznacza? Że serek z dodatkiem borowików znakomicie podkreśli smak świątecznej zupy grzybowej, a z serka z dodatkiem szczypiorku i cebulki możemy przygotować aromatyczny sos do makaronu lub możemy serek z dodatkiem papryki dodać do domowego lecza lub pysznej szakszuki.
Sertop Sp. z o.o. jest jednym z czołowych producentów serków topionych w Polsce, w tym Złotego Ementalera, flagowego produktu będącego na rynku od ponad 50.lat. Spółka posiada 100 proc. kapitału polskiego.
Biuro prasowe Sertop