W numerze:
Prof. dr hab. TADEUSZ MICHALSKI
Technologia produkcji kukurydzy na ziarno – gdzie szukać oszczędności
Dr inż. Grażyna SZYMAŃSKA, prof. dr hab. HANNA SULEWSKA
Zagrożenia przy późnym zbiorze kukurydzy ziarnowej
Dr IRENEUSZ KOWALIK
Dobrze uprawić ściernisko po zbiorze kukurydzy na ziarno
Prof. dr hab. TADEUSZ MICHALSKI
Czy produkcja bioenergii zagraża rynkowi żywności i pasz?
Prof. dr hab. TADEUSZ MICHALSKI
Biogazownia w każdej gminie – czy wystarczy surowca
Doc. dr hab. JERZY KSIĘŻAK
Produkcja kukurydzy w różnych regionach Polski
Dr inż. ELŻBIETA SZYMAŃSKA
Opłacalność produkcji kukurydzy na ziarno w Polsce
Prof. dr hab. JANUSZ PODLEŚNY
Czynniki ograniczające uprawę roślin strączkowych na paszę w Polsce
Doc. dr hab. ADAM HARASIM
Rola trwałych użytków zielonych w kształtowaniu zrównoważonego rozwoju gospodarstw
Doc. dr hab. JERZY KSIĘŻAK, dr JERZY KOPIŃSKI
Czynniki decydujące o udziale roślin pastewnych w strukturze zasiewów
Dr hab. JANUSZ IGRAS, dr AGNIESZKA RUTKOWSKA
Zasady zrównoważonej gospodarki składnikami pokarmowymi na poziomie pola i gospodarstwa
Dr TAMARA JADCZYSZYN, mgr inż. PIOTR OCHAL
Gleby Polski wymagają wapnowania
Dr KATARZYNA BORATYŃSKA
Pomiar i klasyfikacja kosztów upadłości przedsiębiorstw na świecie i w Polsce
7921879
1