w numerze:
2. Kształtowanie się cech chemicznych jaj wybranych krajowych rodów kur nieśnych
Lidia Lewko, Ewa Gornowicz, Grzegorz Leśnierowski
6. Występowanie i charakterystyka bakterii Campylobacter spp. w łańcuchu produkcji kurcząt i tuszek brojlerów
Ewa Pacholewicz, Jacek Kijowski
10. Żywieniowe metody poprawy statusu zdrowotnego drobiu cz. IV
Krzysztof Lipiński
14. Metody i programy prowadzące do uzyskania dobrych wyników
produkcyjnych mięsnych stad hodowlanych cz. VIII
Alina Rachwał
18. Jak powstaje mocz u ptaka?
Maciej Pawlak
22. Kryptosporidioza ptaków chorobą odzwierzęcą
Gliński Zdzisław, Dorota LuftDeptuła
24. Amoniak problem wciąż aktualny w produkcji drobiarskiej
Zbigniew Dobrzański, Sebastian Opaliński
26. Występowanie pleśniakowca lśniącego w fermach indyków
Konstanty Romaniuk, Iwona OwczarzakPodziemska
30. Weterynaryjne aspekty stosowania prebiotyków w produkcji
drobiarskiej
Piotr Szeleszczuk
36. Kontrowersje nt GMO
Stanisław Wężyk
40. Raport o wpływie na środowisko c.d.
Tadeusz Waligóra, Joanna Sobczak
44. Wybrane aspekty konkurencyjności przedsiębiorstw agrobiznesu
Ryszard Stulich
48. Zmiany w światowej produkcji jaj spożywczych
Andrzej Konarkowski
52. Oznakowanie jaj konsumpcyjnych w zależności od miejsca sprzedaży
Elżbieta Anders
56. Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz
Barbara Ulatowska
58. Salmonellozy drobiu monitorować, nadzorować i zwalczać!
Andrzej Konarkowski
60. Z obrad XIX Międzynarodowego Sympozjum PO WPSA w Olsztynie
Andrzej Konarkowski
62. Wybrane najnowsze przepisy prawne Unii Europejskiej dotyczące sektora jaj i drobiu
Elżbieta Anders
64. Jesień już!
Teresa Majewska
6434410
1