Produkcja indyków w Polsce - Marian Biegański
Naturalne stymulatory produkcyjności - Krzysztof Lipiński
Pszenica w żywieniu indyków rzeźnych - Alina Rachwał
Przywracanie prawidłowej flory bakteryjnej jelit - Tomasz Pirus
Integralność przewodu pokarmowego a zdrowie ptaków - dr Harish V. Dhame
GMO może powstrzymać głód na świecie. Ale nie w polsce! - Piotr Lisiecki
Bioenergia: za i przeciw - Stanisław Wężyk
Na problemy w stadzie dodatki paszowe firmy KRM - Katarzyna Markowska
Bezpieczeństwo mięsa: Migawki z Europejskiego Sypozjum Jakości Mięsa Drobiowego - wymogi prawne, pozostałości i obniżenie ryzyka przenoszenia Campylobacter - Jackie Linden
Felieton: Stopa na oku - Jan M. Fijor
W numerze także:
- Opłata za korzystanie ze środowiska
- Indyk w kuchni
- Z indycznika...
- Kompleksowe wyposażenie ferm indyczych
- Wykaz wylęgarni i dystrybutorów piskląt indyczych w Polsce i krajach ościennych
- Wykaz ubojni żywca indyczego w Polsce
- Wykaz firm zajmujących się produkcją pasz dla indyków w Polsce