Rozmowa z Piotrem Kołodziejem - Głównym Lekaarzem Weterynarii o sytuacji polskich zakładów przetwórstwa rolno-spożywczego Dr n. wet. Jerzy Dowgiałło
Aktualnie obowiązujące i przygotowywane rozporządzenia dotyczące bezpieczeństwa żywności z uwzględnieniem producentów pasz Dr hab. inż. Mieczysław W. Obiedziński
Postępy w realizacji strategii bezpieczeństwa żywności "Biała Księga" w Unii Europejskiej Dorota Balińska-Hajduk
Zasady paczkowania oraz oznaczania towarów w świetle przepisów krajowych i Unii Europejskiej Rafał Leszczyński, Janusz Targosz
Nowoczesne technologie narzędziem wspomagającym systemy znakowania produktów żywnościowych Jakub Jasiński
Informacje dotyczące produktów regionalnych Doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek, mgr inż. Zbigniew Sieradzki
Czy chcemy żyć z produktami żywnościowymi i paszowymi określanymi jako GMO Lek. wet. Joanna Pławińska, prof. dr hab. Jacek Szczawiński
Problemy higieniczne związane z wystąpieniem nowej jednostki chorobowej świń - rozrostowego zapalenia jelit
(PPE - Porcine Proliferative Enteritis) Doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek, mgr Rafał Zasadny, lek. wet. Elżbieta Wojdat
Obowiązek zwalczania pałeczek z rodzaju Salmonella oraz innych czynników zoonotycznych w świetle Rozporządzenia 2160/2003 Parlamentu Europejskiego i Komisji z dnia 17 listopada 2003 Dr wet. Jan Szymborski, lek. wet. Michał Szymborski
Zagrożenia wynikające z obecności Escherichia coli 0157:H7 w środkach spożywczych pochodzenia zwierzęcego, ze szczególnym uwzględnieniem higieny uboju Doc. dr hab. Krzysztof Kwiatek
Zasady urzędowej kontroli środków żywienia zwierząt w świetle krajowego programu Inspekcji Weterynaryjnej Prof. dr hab. Stanisław Ignatowicz
Mrówki, ich szkodliwość i zwalczanie
Adres redakcji:
ul. Janowskiego 6
02-784 Warszawa tel. (0-22)643 82 60 kom. 0 607 15 34 55 e-mail:wiesjutra@poczta.onet.pl