biogaz_09_2025
biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Nowoczesna kuchnia śląska

28 maja 2019
Nowoczesna kuchnia śląska

Powrót do tradycyjnej kuchni to trend zauważalny nie tylko w gastronomii, ale także w wielu polskich domach. Jednym z elementów różniących dania współczesne od tych sprzed wieków, jest nowa, często nawet innowatorska forma podania tych regionalnych produktów. Bo nawet zwykłą wodzionkę możemy wzbogacić domowym bulionem, a pyry podać z serowym sosem.

– Polacy lubią eksperymentować w kuchni i tworzyć nowe smaki – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop Sp. z o.o. - Niewątpliwy wpływ na to mają modne od lat programy kulinarne, w których nawet dzieci gotują dla widzów. Kochamy tradycję, z charakterystycznym smakiem, także tę, podaną w nowoczesny sposób i z nowymi dodatkami.

Trend ten jest najbardziej widoczny w segmencie naszych serów smażonych, które daje szerokie pole popisu zarówno dla restauratorów, jak i domowych kucharzy – mówi Aneta Będkowska. – Najczęściej wykorzystuje się je do uzupełnienia śniadaniowej deski serów lub jako dodatki, wzbogacające smak tradycyjnych dań. Ciekawym rozwiązaniem jest na przykład letnia sałatka z panierowanym serkiem Hauskyjza.

 

Biuro prasowe Sertop


POWIĄZANE

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi zaproponowało przedłużenie terminu na uzysk...

Ponad 140 tysięcy złotych – o taką kwotę dolnośląski oddział ARiMR obniżył dotac...

ROLNICTWO W OBLICZU WIELKIEGO KRYZYSU – PILNE APEL ŚRODOWISK BRANŻOWYCH DO WŁADZ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę