biogaz_09_2025

Nowoczesna kuchnia śląska

28 maja 2019
Nowoczesna kuchnia śląska

Powrót do tradycyjnej kuchni to trend zauważalny nie tylko w gastronomii, ale także w wielu polskich domach. Jednym z elementów różniących dania współczesne od tych sprzed wieków, jest nowa, często nawet innowatorska forma podania tych regionalnych produktów. Bo nawet zwykłą wodzionkę możemy wzbogacić domowym bulionem, a pyry podać z serowym sosem.

– Polacy lubią eksperymentować w kuchni i tworzyć nowe smaki – mówi Aneta Będkowska Marketing Manager w Sertop Sp. z o.o. - Niewątpliwy wpływ na to mają modne od lat programy kulinarne, w których nawet dzieci gotują dla widzów. Kochamy tradycję, z charakterystycznym smakiem, także tę, podaną w nowoczesny sposób i z nowymi dodatkami.

Trend ten jest najbardziej widoczny w segmencie naszych serów smażonych, które daje szerokie pole popisu zarówno dla restauratorów, jak i domowych kucharzy – mówi Aneta Będkowska. – Najczęściej wykorzystuje się je do uzupełnienia śniadaniowej deski serów lub jako dodatki, wzbogacające smak tradycyjnych dań. Ciekawym rozwiązaniem jest na przykład letnia sałatka z panierowanym serkiem Hauskyjza.

 

Biuro prasowe Sertop


POWIĄZANE

Prawie 1,6 mld euro – tyle mają wynieść roczne oszczędności dla rolników po upro...

Podczas Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Członków została wybrana nowa Rada Nadz...

Coraz większą popularność zyskują nowoczesne produkty na bazie naturalnych skład...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę