A_BIO_AGRO_950

Lekkie menu na upalne dni - Sałatka ze Szpinakiem młodym marki Eisberg

12 sierpnia 2020
Lekkie menu na upalne dni - Sałatka ze Szpinakiem młodym marki Eisberg
Newseria Lifestyle

Gdy upał nie odpuszcza, także apetyt nam nie dopisuje. Istnieje jednak wyjście z sytuacji – lekka, a zarazem pożywna sałatka na bazie wartościowego młodego szpinaku. Kolorowa, obłędnie pyszna i szybka w przygotowaniu dostarczy nam niezbędnej energii. Sprawdźcie tę propozycję w letnie popołudnie – kulinarny sukces gwarantowany!

 

Składniki:

  • 3 garście Szpinaku młodego marki Eisberg
  • 2 małe, upieczone buraki
  • 50 g sera halloumi
  • garść żurawiny
  • garść orzechów włoskich
  • garść orzechów nerkowca
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz czarny

 

Dressing:

  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • sól
  • pieprz
 

Sposób przygotowania:

Szpinak młody marki Eisberg ułożyć w miseczce. Upieczone buraki pokroić w kostkę i wymieszać ze szpinakiem. Polać przygotowanym wcześniej dressingiem. Ser halloumi pociąć w plastry. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę i smażyć ser aż się przyrumieni. Ułożyć go na wierzchu sałatki. Całość posypać orzechami nerkowca i włoskimi oraz żurawiną.

 

 

Newseria Lifestyle


POWIĄZANE

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...

Specjalistka ds. żywienia mówi o szkodliwych mitach dietetycznych  Dieta bezglut...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę