Ptak_Waw_CTR_2024

Główny Inspektor JHARS objął patronatem FoodFakty Safety Week 2022

31 maja 2022
Główny Inspektor JHARS objął patronatem FoodFakty Safety Week 2022

FoodFakty Safety Week to cykl tematycznych webinariów organizowany ponownie przez portal FoodFakty w ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2022 przypadającego na 7 czerwca.

Wydarzenie to zostało po raz drugi objęte patronatem przez Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów-Rolno Spożywczych, który odpowiada w Polsce za koordynację współpracy z Komisją Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO (KKŻ) - pomysłodawcą obchodów Dnia Bezpieczeństwa Żywności na świecie.

FoodFakty Safety Week będzie odbywał się od 6 do 10 czerwca 2022 roku na platformie on-line i skierowany jest do wszystkich, którzy na różnych etapach łańcucha żywnościowego mają bezpośredni lub pośredni wpływ na bezpieczeństwo żywności. 

W trakcie pięciu dni trwania e-forum swoją wiedzą podzielą się eksperci z różnych branżowych środowisk: instytucji rządowych, instytutów naukowo-badawczych i uczelni wyższych, a także sektora prywatnego. Wśród prelegentów cztery prezentacje wygłoszą pracownicy działającego w GIJHARS Punktu Kontaktowego Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO dla Polski. Prelekcje będą dotyczyć taki zagadnień jak: zapobieganie oszustwom  żywnościowym i ich kontrola, higiena produkcji, znakowanie żywności oraz nowe źródła żywności i systemy produkcji – wszystkie rozpatrywane w kontekście prac KKŻ. 

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny. Chęć uczestnictwa można zgłosić za pośrednictwem formularza rejestracyjnego do czego serdecznie Państwa zachęcamy.

Więcej informacji na temat programu FoodFakty Safety Week oraz samego Międzynarodowego Dnia Bezpieczeństwa Żywności 2022 znajdą Państwo na stronach internetowych organizatora oraz Komisji Kodeksu Żywnościowego.

Zachęcamy także do śledzenia naszych aktualności.

 

 

źródło: IJHARS


POWIĄZANE

Decyzja o zainstalowaniu kotła na ekogroszek może znacząco wpłynąć na komfort i ...

W minionym roku na polskich drogach w czasie Wszystkich Świętych doszło do 118 w...

Przechowywanie warzyw w odpowiednich warunkach to klucz do zachowania ich świeżo...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę