50% Polaków, wybierając produkty spożywcze, zwraca uwagę na unikanie marnowania i wyrzucania jedzenia, ale tylko 33% deklaruje wykorzystanie resztek żywnościowy...
Według ekspertów wkrótce ludzkość będzie potrzebować 1,75 planety1. Pierwszy raport powołanego przez DANONE think tanku „Żywność dla Przyszłości” Polacy nie wi...
Miód pszczeli jest jednym z artykułów rolno-spożywczych, którego nazwa została określona w przepisach. Znakując miody należy zatem stosować przepisy rozporządze...
Koktajl na bazie fermentowanych produktów mleczarskich i owoców, a więc zawierający dużo białka i węglowodany łatwo przyswajalne, będzie idealnym posiłkiem po t...
Majonez Winiary jest najchętniej wybierany przez konsumentów w Polsce. Tak przynajmniej wynika z badania przeprowadzonego dla portalu Onet.pl. Drugi na podium j...
Projekt pracowni WXCA zdobył III miejsce w międzynarodowym konkursie architektoniczno-urbanistycznym na Kompleks Kulturalny – Muzeum i Bibliotekę w mieście Inch...
Rywalizacja uczniów była tak zacięta, że sekundy decydowały o tym, która szkoła zakwalifikuje się do ogólnopolskiej olimpiady. Odpowiedzi na 25 pytań w konkursi...
Samodzielnie zaprojektuj ścieżkę uczenia się i zrealizuj swoje naukowe marzenia. Ruszył wspólny projekt NCBR i Uniwersytetu Śląskiego „Uczelnie Przyszłości – no...
7,71 proc. wszystkich zawartych w Polsce umów o dzieło stanowią umowy podpisane na Dolnym Śląsku. W skali kraju zostało zawartych w ubiegłym roku 1,7 mln umów o...
Główny Inspektorat JHARS podał najnowsze informacje o egzaminach kwalifikacyjnych w zakresie klasyfikacji tusz zwierząt rzeźnych w systemie EUROP w II i III kwa...