We Wrocławiu powstaje urządzenie, które ma szansę zrewolucjonizować przemysł rolno-spożywczy. Zespół naukowy Terrabio pod kierownictwem Bartosza Pencakowskiego...
15 lat działalności, ponad milion odwiedzających, 103 wystawy czasowe i ponad 2000 ciekawych eksponatów. Tak w skrócie można opisać historię Muzeum Bursztynu w ...
Dwa jeże wróciły na łono natury po zimie dzięki projektowi „Jeż MegaZwierz”. Zwierzęta zimę spędziły u pracownika TAURONA.
W Polsce odnaleziono roślinożernego dinozaura dicynodonta czy jednego z najstarszych na świecie żółwi. Kolejne odkrycia pozwalają poznać świat sprzed setek...
Już są! Pierwsze urodzone w tym roku foki pojawiły się na polskim wybrzeżu Bałtyku. Wolontariusze Błękitnego Patrolu WWF interweniowali już do 12 małych fok. W ...
Mimo pandemii Polacy kupują coraz więcej czekolady. Popyt rośnie, a wartość czekoladowego rynku w Polsce wynosi już ponad 7,6 mld zł. Światowy Dzień Czekolady...
Spotkać wilka nie jest łatwo – to lękliwe i ostrożne zwierzę, które unika człowieka. Turyści rzadko mają okazję dostrzec go w lesie. Stanięcie na szlaku oko...
Ostrzeżenia przed agrofagami lub załamaniem pogody, powiadomienia o możliwych zagrożeniach na polu, zmniejszenie zanieczyszczenia środowiska, a nawet możliwość ...
Na świecie podano już ponad 670 mln dawek szczepionek przeciwko SARS-CoV-2. W Polsce liczba szczepień przekroczyła 6,6 mln, z czego prawie 4,6 mln to...