Nowy rok często witamy z pewnymi dolegliwościami zdrowotnymi, które na szczęście szybko mijają. Wiele osób uważa, że jednym z niezawodnych sposobów na...
Polska marka modowa MISBHV kontynuuje udział w programie „Przyjaciel UNICEF”. Firma przekaże UNICEF Polska środki finansowe, dzięki którym organizacja będzie mo...
Są owoce, które w przetworach nie tracą swojego potencjału przeciwutleniającego. Borówki, maliny, porzeczki, aronia, jagoda kamczacka, jeżyny, truskawki...
– Dzięki poznaniu mechanizmów molekularnych i możliwości projektowania środków biologicznie czynnych będzie możliwe stworzenie odmian roślin uprawnych o...
Z badań naukowych wynika, że muzyka klasyczna rozwija pamięć, umiejętności motoryczne, poprawia koncentrację, pokazuje nieograniczone możliwości interpretacji ...
Już 21 grudnia odbędzie się kolejna, oczekiwana przez kolekcjonerów, aukcja „Sztuka Fantastyczna. Surrealizm i realizm magiczny”. Pojawią się na niej aż dwie...
Tyski producent serków topionych apeluje o niemarnowanie żywności.
13. grudnia minęła 55. rocznica śmierci Stanisława Mikołajczyka. Ma ona wymiar szczególny. W ramach obchodów 100. rocznicy odzyskania przez Polskę...
Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego szacuje, że ponad połowa hoteli w Polsce ma problem ze skompletowaniem kadry. Trudności dotyczą pozyskania kucharzy, kel...
Hasło „superfood” stało się ostatnio bardzo modne – dużo mówi się o walorach nieprzetworzonych produktów spożywczych, które są niezwykle bogate w składniki war...