A_TSW_2026_950

Wołowa Irlandia

16 listopada 2006

Irlandczycy zmniejszają eksport mięsa jagnięcego i baraniego. Umacniają za to swoja pozycję na rynku wołowiny. Po Holandii i Niemczech stali się trzecim największym dostawcą tego mięsa do Francji.

Eksport wołowiny do Francji wzrosła w zeszłym roku o ponad 80 procent do 36 tysięcy ton. Tegoroczny wynik będzie jeszcze wyższy. Wzrost sprzedaży wołowiny nie idzie w parze z większym zainteresowaniem mięsem owiec. Spadek eksportu jagnięciny i baraniny jest znaczący, bo przekroczył 10%.


POWIĄZANE

Nie będzie szybkiego „przepchnięcia” klauzul ochronnych. Unijni biurokraci – po ...

Jak informują media, w ostatnich dniach Chiny podjęły niespodziewaną decyzję o c...

Jeszcze we wrześniu Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dumą ogłaszało przeło...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę