A_BIO_AGRO_950

Wołowa Irlandia

16 listopada 2006

Irlandczycy zmniejszają eksport mięsa jagnięcego i baraniego. Umacniają za to swoja pozycję na rynku wołowiny. Po Holandii i Niemczech stali się trzecim największym dostawcą tego mięsa do Francji.

Eksport wołowiny do Francji wzrosła w zeszłym roku o ponad 80 procent do 36 tysięcy ton. Tegoroczny wynik będzie jeszcze wyższy. Wzrost sprzedaży wołowiny nie idzie w parze z większym zainteresowaniem mięsem owiec. Spadek eksportu jagnięciny i baraniny jest znaczący, bo przekroczył 10%.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę