A_BIO_AGRO_950

Wodorosty - nowy przysmak

10 stycznia 2008
W Hiszpanii prawdziwą furrorę w gastronomii robią wodorosty. To nie jest drogie jedzenie, a łatwe do pozyskania i różnorodne w smakach. Wodorosty można dostać nie tylko w restauracjach.
Hiszpanie zbierają je sami, na plażach. Powstają również zakłady, które zajmują się obróbką wodorostów i przygotowaniem do masowej sprzedaży.


POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę