Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Włosi zmniejszyli eksport owoców i warzyw

11 września 2013
FAMMU/FAPA podała, że w pierwszych pięciu miesiącach bieżącego roku Włosi wyeksportowali w sumie 1,476 mln ton owoców i warzyw - to o niecałe 13 proc. mniej wobec analogicznego okresu roku poprzedniego.

Od stycznia do końca maja zaimportowali jednocześnie o 2,6% więcej świeżych owoców i warzyw - 1,558 mln ton wobec 1,476 mln ton w roku 2012. W omawianym eksporcie dominowały świeże owoce - ponad 708,0 tys. ton oraz świeże warzywa - ponad 563,0 tys. ton, a zakupiono zaś najwięcej świeżych warzyw - ponad 728,0 tys. ton.



POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę