Ptak_Waw_CTR_2024
Green Gas Poland

Włosi zmniejszyli eksport owoców i warzyw

11 września 2013
FAMMU/FAPA podała, że w pierwszych pięciu miesiącach bieżącego roku Włosi wyeksportowali w sumie 1,476 mln ton owoców i warzyw - to o niecałe 13 proc. mniej wobec analogicznego okresu roku poprzedniego.

Od stycznia do końca maja zaimportowali jednocześnie o 2,6% więcej świeżych owoców i warzyw - 1,558 mln ton wobec 1,476 mln ton w roku 2012. W omawianym eksporcie dominowały świeże owoce - ponad 708,0 tys. ton oraz świeże warzywa - ponad 563,0 tys. ton, a zakupiono zaś najwięcej świeżych warzyw - ponad 728,0 tys. ton.



POWIĄZANE

Nie ma turów jest Turvita w dolinie Liwca Twaróg jest tym światowym wyróżnikiem,...

Transformacja energetyczna w Polsce nabiera tempa. Coraz większe znaczenie w tym...

W Polsce występuje ponad 470 gatunków pszczół, a na świecie ich liczba przekracz...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę