biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Włosi zmniejszyli eksport owoców i warzyw

11 września 2013
FAMMU/FAPA podała, że w pierwszych pięciu miesiącach bieżącego roku Włosi wyeksportowali w sumie 1,476 mln ton owoców i warzyw - to o niecałe 13 proc. mniej wobec analogicznego okresu roku poprzedniego.

Od stycznia do końca maja zaimportowali jednocześnie o 2,6% więcej świeżych owoców i warzyw - 1,558 mln ton wobec 1,476 mln ton w roku 2012. W omawianym eksporcie dominowały świeże owoce - ponad 708,0 tys. ton oraz świeże warzywa - ponad 563,0 tys. ton, a zakupiono zaś najwięcej świeżych warzyw - ponad 728,0 tys. ton.



POWIĄZANE

Na łamach Klubu Jagiellońskiego Kamil Wons kreśli obraz nowego podziału, który r...

GUS raportuje stabilność i „odporność” polskiego rolnictwa. Na wsi widzimy co in...

Papryka, jabłka, zboże… To nie gest dobroci, ale dramat bezsilności. Polska wieś...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę