OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Włosi zmniejszyli eksport owoców i warzyw

11 września 2013
FAMMU/FAPA podała, że w pierwszych pięciu miesiącach bieżącego roku Włosi wyeksportowali w sumie 1,476 mln ton owoców i warzyw - to o niecałe 13 proc. mniej wobec analogicznego okresu roku poprzedniego.

Od stycznia do końca maja zaimportowali jednocześnie o 2,6% więcej świeżych owoców i warzyw - 1,558 mln ton wobec 1,476 mln ton w roku 2012. W omawianym eksporcie dominowały świeże owoce - ponad 708,0 tys. ton oraz świeże warzywa - ponad 563,0 tys. ton, a zakupiono zaś najwięcej świeżych warzyw - ponad 728,0 tys. ton.



POWIĄZANE

Po słabym 2024 roku, finansowanie maszyn i urządzeń rolniczych na początku tego ...

Sztuczna inteligencja (AI). Mamy przyjemność przedstawić Państwu rozmowę z ekspe...

Jak informuje ARiMR, indywidualni pszczelarze i zrzeszające ich organizacje już ...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę