biogaz, biometan, biopaliwa_ptak 2025

Włosi eksportują coraz więcej warzyw i owoców

30 czerwca 2012
FAMMU/FAPA informuje, że Fruitimprese opublikowało najnowsze dane dotyczące handlu zagranicznego owocami i warzywami we Włoszech w okresie pierwszych dwóch miesięcy bieżącego roku. W sumie w styczniu i lutym 2012 roku Włosi wyeksportowali łącznie 690,2 tys. ton świeżych owoców i warzyw wobec 646,2 tys. ton rok wcześniej.
W eksporcie jak co miesiąc dominowały owoce świeże - ponad 350,0 tys. ton oraz świeże warzywa - niecałe 219,0 tys. ton.

Mniejszy w porównaniu do analogicznego okresu pierwszych dwóch miesięcy roku 2011 był import owoców i warzyw świeżych - w sumie Włosi zakupili niecałe 496,0 tys. ton wobec 526,4 tys. ton rok wcześniej. W imporcie największe ilości stanowiły przede wszystkim warzywa świeże - niecałe 253,0 tys. ton oraz owoce tropikalne - ponad 126,0 tys. ton.



POWIĄZANE

Na łamach Klubu Jagiellońskiego Kamil Wons kreśli obraz nowego podziału, który r...

GUS raportuje stabilność i „odporność” polskiego rolnictwa. Na wsi widzimy co in...

Papryka, jabłka, zboże… To nie gest dobroci, ale dramat bezsilności. Polska wieś...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę