OPOLAGRA_2025
AgroShow_05_2025_Zielone

Weekend z regionalną żywnością w Warszawie

19 kwietnia 2015
W  miniony weekend mieszkańcy Warszawy mieli okazję spróbować regionalnych smakołyków nie tylko z terenu całej Polski a, ale również wielu innych krajów europejskich , a było to możliwe dzięki odbywającej się w dniach 17 – 19 kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska IV edycji Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2015.
Przez trzy dni będzie można było przyjrzeć się bogactwu regionalnych przysmaków i tradycyjnych wyrobów z Polski i zagranicy. Zwiedzający mogli  nie tylko degustować, ale także zakupić miody, wyroby mleczarskie, lokalne trunki, rozmaite wypieki oraz przetwory, pieczywo, mięsa i wędliny domowej roboty, oliwę, a także artykuły ekologiczne.
Obok żywności regionalnej, tradycyjnej i ekologicznej prezentowały się  także firmy z sektora kosmetycznego oraz twórcy rzemiosła artystycznego z wyrobami z drewna, ręcznie robioną biżuterią
i odzieżą inspirowaną folklorem.


POWIĄZANE

Pogoda nie rozpieszcza producentów kukurydzy. Siewy na północy i w centrum kraju...

Gwałtowny wzrost niepewności w zakresie handlu i polityki gospodarczej, słabszy ...

Rolnictwo precyzyjne wprowadza nowe technologie, które rewolucjonizują podejście...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę