W miniony weekend mieszkańcy Warszawy mieli okazję spróbować regionalnych smakołyków nie tylko z terenu całej Polski a, ale również wielu innych krajów europejskich , a było to możliwe dzięki odbywającej się w dniach 17 – 19 kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska IV edycji Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2015.
Przez trzy dni będzie można było przyjrzeć się bogactwu regionalnych przysmaków i tradycyjnych wyrobów z Polski i zagranicy. Zwiedzający mogli nie tylko degustować, ale także zakupić miody, wyroby mleczarskie, lokalne trunki, rozmaite wypieki oraz przetwory, pieczywo, mięsa i wędliny domowej roboty, oliwę, a także artykuły ekologiczne.
Obok żywności regionalnej, tradycyjnej i ekologicznej prezentowały się także firmy z sektora kosmetycznego oraz twórcy rzemiosła artystycznego z wyrobami z drewna, ręcznie robioną biżuterią
i odzieżą inspirowaną folklorem.