OPOLAGRA_2025

Weekend z regionalną żywnością w Warszawie

19 kwietnia 2015
W  miniony weekend mieszkańcy Warszawy mieli okazję spróbować regionalnych smakołyków nie tylko z terenu całej Polski a, ale również wielu innych krajów europejskich , a było to możliwe dzięki odbywającej się w dniach 17 – 19 kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska IV edycji Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2015.
Przez trzy dni będzie można było przyjrzeć się bogactwu regionalnych przysmaków i tradycyjnych wyrobów z Polski i zagranicy. Zwiedzający mogli  nie tylko degustować, ale także zakupić miody, wyroby mleczarskie, lokalne trunki, rozmaite wypieki oraz przetwory, pieczywo, mięsa i wędliny domowej roboty, oliwę, a także artykuły ekologiczne.
Obok żywności regionalnej, tradycyjnej i ekologicznej prezentowały się  także firmy z sektora kosmetycznego oraz twórcy rzemiosła artystycznego z wyrobami z drewna, ręcznie robioną biżuterią
i odzieżą inspirowaną folklorem.


POWIĄZANE

Rolnictwo i żywność, w tym rybołówstwo, są sektorami strategicznymi dla UE. Syst...

Ruszył sezon pełen wyzwań i szans dla pszczelarzy Tegoroczny sezon miodowy rozpo...

Prezydent Andrzej Duda zaprosił na spotkanie Prezydenta elekta Karola Nawrockieg...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę