A_BIO_AGRO_950

Według prognoz, Chiny wyprodukują mniej brojlerów

5 stycznia 2016
FAMMU/FAPA podała, że amerykański Departament Rolnictwa (USDA) obniżył o ok. 1 proc. prognozy produkcji mięsa kurcząt brojlerów w Chinach w 2012 r. do 13,7 mln ton.
Korekta wynika z niższej średniej wagi poubojowej. Według USDA, niższe w tym roku (o ok. 1 proc.) będzie również chińskie spożycie mięsa kurcząt - 13,5 mln ton.

Wzrosła konsumpcja wieprzowiny z uwagi na spadek cen tego gatunku mięsa, natomiast spadło zapotrzebowanie i ceny brojlerów. Tegoroczna produkcja i spożycie mięsa kurcząt w Państwie Środka będą jednak o 500 tys. ton wyższe niż w roku ubiegłym.



POWIĄZANE

Pan Grzeogorza Jedamski, rolnik emeryt od kilku lat zabiego o sprawiedliwą wysok...

Chaber bławatek (Centaurea cyanus L.), nazywany potocznie bławatkiem, to jeden z...

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) oraz Centrum Kontroli i Prewencji...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę