Spożycie przetworów rybnych w Polsce jest wciąż relatywnie małe w porównaniu do krajów zachodnioeuropejskich. Niemniej jednak, w ostatnim roku można zaobserwować wzrastający udział konserw rybnych w sprzedaży ogółem. Tę tendencję wykorzystała firma Stekrol, sprzedająca konserwy rybne pod marką EvraFish. W 2009 roku firma planuje podwojenie swojej produkcji co spowoduje, że firma stanie się jednym z liderów w branży rybnej. Dynamiczny wzrost produkcji, a przede wszystkim sprzedaży, to efekt wysokiej jakości produktów i efektownej szaty graficznej, która się wyróżnia spośród innych producentów.
Firma, której właścicielem jest Andrzej Barszcz, stale urozmaica swoją ofertę i wprowadza na rynek nowe konserwy o oryginalnych recepturach. Przykładem takiego nowego produktu na naszym rynku mogą być Podwędzane filety z makreli czy śledziowe, a także nowa - limitowana linia produktów Premium, której wprowadzenie planowane jest w 2009 roku. Jest to odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie klientów na wyrób o zdrowszym profilu żywieniowym.
Ze strategią rynkową ściśle powiązana jest modernizacja i rozbudowa zakładu w Brusach. Obecnie rozbudowywany jest istniejący park maszynowy, zaawansowane są także inwestycje w nowe technologie, dostosowujące moce produkcyjne do zwiększonych potrzeb rynkowych.
Firma zamierza zainwestować w roku 2009 ok. 8 mln zł w rozwój nowych produktów.