W podwarszawskich Ząbkach na terenie Praskiej Giełdy Spożywczej od 10 stycznia obok pawilonu ,,Polskie Smaki’’ działa także Centrum Dystrybucyjne ,,Specjał Wiejski’’.
Centrum zajmuje się sprzedażą tradycyjnych produktów spożywczych oraz popularyzacją tradycyjnych receptur i sposobów ich wytwarzania, związanych z charakterystycznym polskim, regionalnym miejscem powstawania – o jedynym w swoim rodzaju smaku, zapachu, jakości i trwałości. Wśród produktów oferowanych przez firmę „Specjał Wiejski” jest m.in. chleb z Suwalszczyzny pieczony na naturalnym zakwasie, na liściach tataraku, chleb z okolic Puńska z dodatkiem słodu i kminku, sery korycińskie i z Wiżajn , kiełbasa Lisiecka produkowana z ręcznie krojonych kawałków polędwicy i szynki zapiekanych w jelicie wołowym , kabanosy wytwarzane metodą tradycyjną z mięsa świni złotnickiej, wędliny „dębowe”, kindziuki z Puńska, soki, przetwory, ciasta i miody.
O walorach specjałów wiejskich można się również wiele dowiedzieć odwiedzając również stronę internetową www.specjalwiejski.pl .