A_BIO_AGRO_950

Spadek eksportu chilijskiego awokado

5 stycznia 2016

Jak poinformowali lokalni producenci, w sezonie 2010/2011 należy spodziewać się znacznej redukcji w eksporcie awokado z Chile. Przyczyną spadku eksportu są bardzo niekorzystne tegosezonowe zbiory. Wstępnie prognozuje się redukcję na poziomie nawet ponad 55 proc. - informuje FAMMU/FAPA na podstawie Fructidoor.
Przypomnijmy, iż w sezonie 2009/10 Chile wyeksportowało 195 tys. ton awokado, a wstępne dane szacunkowe na bieżący sezon zakładają wielkość zaledwie 85 tys. ton.

 


POWIĄZANE

„Nie żądamy przywilejów. Domagamy się prawa do pracy, do rozwoju, do stabilności...

Wiosna to nie tylko czas na przygotowania do sezonu turystycznego, ale też dosko...

Specjalistka ds. żywienia mówi o szkodliwych mitach dietetycznych  Dieta bezglut...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę