W dniach 21-24 września 2013 roku w Poznaniu na odbędę się Targi Smaki Regionów. Poznańskich Wydarzenie to odbywa się w połączeniu z Targami POLAGRA FOOD w Poznaniu oraz Międzynarodowymi Targami Gastronomii POLAGRA GASTRO. Ich celem jest promocja naturalnej, certyfikowanej żywności tradycyjnej.
Jak udało się nam dowiedzieć wystawcami są tutaj poszczególne województwa Polski, które na swoich stoiskach zaprezentują ofertę producentów win, chlebów, ciast, serów, wędlin, miodów, nalewek, powideł i innych przetworów regionalnych, certyfikowanych.
W programie imprezy targowej organizatorzy – Międzynarodowe Targi Poznańskie zaplanowali rozstrzygniecie XIII edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki
Regionów” i rozdanie „Pereł 2013”, występy zespołów regionalnych, pokazy „Tradycja i smak polskiego pieczywa” oraz Galerie zapachów piekarskich. Ponadto warsztaty piekarskie dla dzieci czy quiz małego smakosza.