W konkursie na nowe ciastko warszawskie – symbol stolicy, wybrano ciastko składające się z masy migdałowej, konfitury żurawinowej, musu czekoladowego i bezy. Nowe ciastko powstało w cukierni NOVA Witolda Teledzińskiego a nazwę – Zygmuntówka, wybrali spośród 650 propozycji internauci. Już pod koniec kwietnia o walorach zygmuntówki mogli przekonać się mieszkańcy Warszawy i odwiedzający stolicę turyści. Zainteresowanie konkursem było bardzo duże.
Chęć stworzenia receptury ciastka dla Warszawy zgłosiło 18 cukierni należących do Cechu Rzemiosł Spożywczych. W finałowym etapie plebiscytu na nazwę ciastka, zygmuntówka otrzymała największa liczbę głosów (jej autorem jest Witold Żyła z Warszawy.
„Choć nasi klienci cenią sprawdzone receptury, są także otwarci na nowości. Kluczem do sukcesu jest więc umiejętne łączenie tradycji z nowoczesnością” – podkreślił Jan Olczak, prezes Cechu Rzemiosł Spożywczych. Rzemieślnicy należący do Cechu liczą, że konkurs przypomni warszawiakom o bogatej tradycji cukierniczej miasta, a także zwróci ich uwagę na olbrzymie różnice w jakości i smakach słodkości oferowanych na rynku. Zgodnie z regulaminem konkursu, zwycięzca przekazał organizatorom konkursu prawa autorskie do receptury i zygmuntówki będą produkowane w wielu warszawskich cukierniach, których właściciele zobowiążą się wobec Cechu do dbałości o ich najwyższą jakość, w tym do stosowania naturalnych surowców – zgodnie z oryginalną recepturą.