aaa wielkanoc ppr
aa_wielkanoc

Małopolski Produkt Lokalny

5 stycznia 2016
Fundacja Partnerstwo dla Środowiska w ramach projektu Produkt Lokalny Małopolska: rozwój lokalnej przedsiębiorczości i przetwórstwa w oparciu o partnerską inicjatywę edukacji ekonomicznej mieszkańców oraz regionalny system marketingu produktów z Małopolski w dniach 29 – 30 listopada w Hotelu Qubus w Krakowie organizuje pod tytułem ,, Znaczenie żywności lokalnej dla rozwoju gospodarczego Małopolski oraz innych regionów Europy’’.
Celem konferencji jest analiza potencjału i barier tworzenia lokalnych systemów żywnościowych na przykładzie Małopolski. Konferencja będzie okazją do poznania doświadczeń z kraju i zagranicy, w tym ze Szwajcarii, które pozwolą na ocenę korzyści płynących z integracji produkcji, przetwórstwa, dystrybucji oraz sprzedaży żywności wysokiej jakości i wiadomego pochodzenia.
Konferencja jest organizowana w celu upowszechnienia i uszczegółowienia zapisów Strategii Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020 dotyczącej wykorzystania potencjału wytwórczego i przedsiębiorczego społeczności lokalnych poprzez kreowanie lokalnych systemów żywnościowych (Działanie 4.1). Strategia zakłada, że systemy te będą tworzone w oparciu o małe gospodarstwa i małe przetwórstwo (w tym także ekologiczne) oraz o krótkie łańcuchy sprzedaży (sprzedaż bezpośrednią).


POWIĄZANE

Z najnowszego rynkowego raportu wynika, że w tym roku 24% Polaków w ogóle nie uw...

Kierowcy zaczynają w końcu odczuwać skutki przeceny, z jaką na początku kwietnia...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę