LAUREACI NAGRODY
,,PERŁA 2003''
W III edycji Krajowego Konkursu ,,NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO''
na najlepszy regionalny produkt żywnościowy
1. Dżem czereśniowy z Gajowa - pani Józefa, woj. dolnośląskie
2. Chleb razowy ze śruty żytniej - pani Krystyna Woźniak, woj. kujawsko-pomorskie
3. Szynka staropolska - państwo Elżbieta i Janusz Klimaccy, woj. kujawsko-pomorskie
4. Sękacz podlaski - Cukiernia pan Wojciech Zaniewicz, woj. lubelskie
5. Dołhobrodzki korowaj- pani Maria Kazimiera Sarnacka, woj. lubuskie
6. Słonina solona ,,Sało''- pani Agnieszka Zdanowicz, woj. lubuskie
7. Jagnięcina po krzętowsku - pani Urszula Pietruczuk, woj. łódzkie
8. Miód spadziowy ,,Kamiańskie złoto''- państwo Emilia i Jacek Nowak, woj. małopolskie pasieka ,,Barć''
9. Kiełbasa lisiecka - pan Stanisław Mądry, woj. małopolskie
10. Obwarzanki krakowskie - pan Grzegorz Czaja, woj.małopolskie
11. Piwo Jasne ,,Grybów Premium"- Zakład Piwowarski Browar ,,Grybów'', woj. małopolskie
12. Kiełbasa jałowcowa nożem krojona - pani Elżbieta Bajszczak, woj. mazowieckie
13. Sandacz z Jeziora Otmuchowskiego - pani Lucyna Beniowska, woj. opolskie
14. Ogórek herbowy z Kruszewa - państwo Jolanta i Kazimierz Zagórscy, woj. podlaskie
15. Pierogi z kaszą jaglaną - KGW Wierzawice, woj. podkarpackie
16. Boczek z hakiem - państwo Maria i Robert Matyszczak, woj. śląskie
17. Chleb bodzentyński - pani Felicja Harabin, woj. świętokrzyskie
18. Węgorz ,,na Biało'' - pan Mirosław Gworek, woj. warmińsko-mazurskie
19. Ser smażony z kminkiem - OSM TOP Tomyśl, woj. wielkopolskie
20. Konfitura z płatków róż -pani Alicja Borowiec, woj. zaczodniopomorskie