OPOLAGRA_2025

Kulinarne hity z ryb z kociewskich rzek i jezior

5 stycznia 2016
Pod patronatem Pierwszego Portalu Rolnego Stowarzyszenie Kociewskie Forum Kobiet 4 października 2014 roku w Domu Kultury w Subkowach w powiecie tczewskich ( województwo pomorskie)  organizuje  V Sympozjum Kulinarne „O jeściu na Kociewiu”.

Tradycją październikowego kulinarnego święta w Subkowach są tematyczne wykłady popularno-naukowe, konkursy plastyczne i kulinarne, warsztaty połączone z degustacją najróżniejszych potraw przygotowywanych zgodnie z tematem Sympozjum. Podczas uroczystości wręczana jest statuetka „Hit Sympozjum Kulinarnego” za najciekawszą potrawę. Na tegorocznej imprezie królować będą ryby z kociewskich rzek i jezior

- Celem Sympozjum jest zarówno przekazywanie tradycji lokalnych kolejnym pokoleniom zamieszkującym Region Kociewski, jak i poszukiwanie bardziej nowoczesnych elementów pojawiających się w kociewskiej kuchni. Dzięki temu Sympozjum jest swoistym połączeniem tradycji i nowoczesnych trendów oraz stanowi element integracji międzypokoleniowej – informuje Krystyna Gierszewska, prezes Kociewskiego Forum Kobiet.



POWIĄZANE

Kilka dekad temu, kiedy grypa ptaków była jedynie odległym zagrożeniem, nikt nie...

Rząd Donalda Tuska uzyskał wczoraj w Sejmie wotum zaufania, jednak z sondażu Uni...

Podpisana została pierwsza umowa w ramach unijnego instrumentu gwarancji kredytó...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę