Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Kulinarne hity z ryb z kociewskich rzek i jezior

5 stycznia 2016
Pod patronatem Pierwszego Portalu Rolnego Stowarzyszenie Kociewskie Forum Kobiet 4 października 2014 roku w Domu Kultury w Subkowach w powiecie tczewskich ( województwo pomorskie)  organizuje  V Sympozjum Kulinarne „O jeściu na Kociewiu”.

Tradycją październikowego kulinarnego święta w Subkowach są tematyczne wykłady popularno-naukowe, konkursy plastyczne i kulinarne, warsztaty połączone z degustacją najróżniejszych potraw przygotowywanych zgodnie z tematem Sympozjum. Podczas uroczystości wręczana jest statuetka „Hit Sympozjum Kulinarnego” za najciekawszą potrawę. Na tegorocznej imprezie królować będą ryby z kociewskich rzek i jezior

- Celem Sympozjum jest zarówno przekazywanie tradycji lokalnych kolejnym pokoleniom zamieszkującym Region Kociewski, jak i poszukiwanie bardziej nowoczesnych elementów pojawiających się w kociewskiej kuchni. Dzięki temu Sympozjum jest swoistym połączeniem tradycji i nowoczesnych trendów oraz stanowi element integracji międzypokoleniowej – informuje Krystyna Gierszewska, prezes Kociewskiego Forum Kobiet.



POWIĄZANE

Główny Inspektorat Sanitarny wydaje coraz więcej ostrzeżeń publicznych dotyczący...

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Najnowsze dane GUS pokazały zaskakująco wręcz dobre dane na temat aktywności dew...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę