Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Japończycy jedzą mniej wołowiny

5 stycznia 2016
Zdaniem FAMMU/FAPA, w 2013 r. spożycie mięsa wołowego (w ekwiwalencie mięsa bez kości) w Japonii ukształtowało się na poziomie 864,5 tys. ton, tj. było o 1 proc. mniejsze niż w 2012 r.
Konsumpcja tego gatunku mięsa pochodząca z rynku krajowego obniżyła się o 2,4 proc. do około 355 tys. ton, natomiast spożycie wołowiny importowanej spadło o 0,8 proc. do 509,5 tys. ton.



POWIĄZANE

Tomasz Ognisty nie ustaje w walce o ziemię dla rolników. V-ce przewodniczący rol...

Współczesne rolnictwo, podobnie jak wiele innych gałęzi gospodarki, musi sprosta...

Świat kasyn internetowych jest niezmiernie ciekawy dla graczy głównie z uwagi na...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę