Do grona Uczestników Systemu QAFP dołączył kolejny zakład.
Ubojnia - Masarnia Folmas sp. z o.o. uzyskała certyfikat w zakresie zeszytu branżowego „Wędliny”. Tym samym na szynce domowej, kiełbasie bamberskiej i wątrobiance tej firmy pojawi się znak Systemu QAFP.
Przedsiębiorstwo z Rawicza jest szóstym zakładem produkującym wędliny w Systemie Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP.
System Gwarantowanej Jakości Żywności QAFP jest rozpoznawalny przez coraz szersze grono polskich konsumentów. Według badań Milward Brown przeprowadzonych w kwietniu 2013 roku na zlecenie Agencji Rynku Rolnego znajomość Systemu wynosi 8%. Produkty ze znakiem są obecne w ponad dwóch tysiącach sklepów w całej Polsce, a liczba ta stale rośnie.
Rosnące jest również zainteresowanie Polaków certyfikowaną żywnością wysokiej jakości. Z pewnością wpływ mają na to działania informacyjno-promocyjne UPEMI – m.in. udział w targach, spotkania z konsumentami, współpraca z mediami, zaangażowanie Ambasadorów – Pawła Królikowskiego i Piotra Machalicy.