A_BIO_AGRO_950

Dioksyny w holenderskich jajach

9 września 2011
FAMMU/FAPA podaje, że według holenderskiego urzędu ds. bezpieczeństwa żywności (nVWA), zanieczyszczone dioksynami jaja zostały wyeksportowane z Holandii do Belgii i Luksemburga.
Jaja pochodziły z jednego holenderskiego gospodarstwa ekologicznego i trafiły do zakładu pakowania jaj w Belgii, a stamtąd do sieci handlowych w Belgii i Luksemburgu oraz do jednego belgijskiego zakładu przetwórstwa jaj.

Holenderskie władze opublikowały ostrzeżenie i zaleciły wycofanie skażonych jaj z rynku do czasu zakończenia dochodzenia.


POWIĄZANE

Po czterech latach rozmów i miesiącach intensywnych prac technicznych, negocjacj...

8. edycja Nagrody Innowacji dla Rolniczek pokazała, że kobiety są liderkami w tw...

Efektywne żywienie zwierząt jest kluczem do osiągnięcia sukcesu ekonomicznego, a...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę