OPOLAGRA_2025

Certyfikaty dla Polskiego Cukru

14 lutego 2008
Jak informuje Łukasz Wróblewski, rzecznik prasowy Krajowej Spółki Cukrowej KSC  otrzymała certyfikaty potwierdzające wdrożenie Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności opartego na normach ISO 9001:2000 i ISO 22000:2005.
Certyfikaty przyznała Spółce firma TUV Rheinland Polska sp. z o.o.
Zaświadczają one, że KSC wprowadziła i stosuje system zarządzania jakością w zakresie produkcji i sprzedaży cukru białego (spełniający wymagania normy ISO 9001-2000) oraz wprowadziła i stosuje system zarządzania bezpieczeństwem żywności w zakresie produkcji i sprzedaży cukru białego (spełniający wymagania normy ISO 22000:2005).
- Zintegrowany System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Zywności jest pierwszym tego typu systemem wprowadzonym w ramach całej Krajowej Spółki Cukrowej S.A. Decyzję o rozpoczęciu jego wdrażania podjął w sierpniu 2006 roku Zarząd KSC. Certyfikaty potwierdzające spełnianie jego norm przez "Polski Cukier" są ważne do końca stycznia 2011 r.  Funkcjonowanie Systemu będzie sprawdzane corocznie w ramach audytów nadzoru przeprowadzanych przez jednostkę certyfikującą – mówi Łukasz Wróblewski.



POWIĄZANE

W trudnym terenie leśnym, gdzie stabilność, siła uciągu i niezawodność są kluczo...

Sztuczna inteligencja powinna zawsze pozostawać pod kontrolą ludzi. Należy uczyn...

Podczas spotkania Copa–Cogeca, UECBV oraz Europejskiego Okrągłego Stołu Zrównowa...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)Pracuj.pl
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę