Hochland Półmaraton to tradycja! Hochland Polska od początku jest sponsorem tytularnym tego współzawodnictwa. W tym roku to już 8 Hochland Półmaraton Doliną Samy i Pyrlandzka Dycha, ale z uwagi na sytuację epidemiczną i ograniczenia - bieg nie odbędzie się tradycyjnie w Kaźmierzu, miejscu w którym znajduje się siedziba Hochland Polska. Tym razem formuła tego współzawodnictwa będzie inna niż dotychczas.
Każdy kto zarejestruje się, otrzyma przed biegiem przesyłkę z pakietem startowym. Wszystkie szczegóły i zasady rywalizacji dostępne są na stronie www.hochlandpolmaraton.pl
Zaplanowany termin to ostatni weekend września, 25-27 września. Organizatorem wydarzenia sportowego 8 Hochland Półmaraton Doliną Samy I Pyrlandzka Dycha jest Stowarzyszenie Kaźmierz. Zapisy prowadzone są na stronie www.hochlandpolmaraton.pl do 13 września 2020.
W dniach 25-27 września, każdy uczestnik 8 Hochland Półmaratonu będzie miał zadanie: przebiec lub przejść z kijkami wybrany dystans i swój wynik dodać w panelu zawodnika, do którego link otrzyma po rejestracji. W panelu należy: wpisać swój czas i dodać zrzut ekranu z uzyskanym wynikiem (czas i dystans). Z podanych wyników zostanie utworzona klasyfikacja wirtualna wszystkich uczestników na danych dystansach – bez nagród, zgodnie z określonymi zasadami.
Zachęcamy do regularnych ćwiczeń, wiemy jak bardzo ruch jest ważny dla naszego zdrowia. Wszyscy lubią biegać, dlatego mamy propozycję nie do odrzucenia! W ramach 8 Hochland Półmaratonu zapraszamy do biegu własnymi ścieżkami w formule innej niż dotychczas, ze względu na pandemię. Promujemy aktywność fizyczną także wśród naszych pracowników. Pamiętajmy o zachowaniu zasad bezpieczeństwa – jeśli jest taka możliwość, wybierajmy leśne ścieżki, aby unikać ruchu drogowego. Życzymy przyjemności na trasach! – podsumowuje Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services w Hochland Polska.
Hochland działa na polskim rynku od ponad 25 lat, do portfela marek należą najpopularniejsze sery: Hochland, Almette, Valbon. Produkuje w Polsce w dwóch fabrykach: w Kaźmierzu i Węgrowie.
Forum Mleczarskie