Ptak_Waw_CTR_2024
TSW_XV_2025

Notowania cen z Praskiej Giełdy Spożywczej

17 lutego 2016
Notowania cen z Praskiej Giełdy Spożywczej
Nazwa produktu Cena brutto
10.02.2016 17.02.2016
WARZYWA


bakłażan [kg] 7,00 6,00
    brokuły [szt] 3,00 3,00
    buraki [kg] 1,20 1,00
    cebula [kg] 1,30 1,20
    cukinia [kg] 8,00 6,00
    czosnek [szt.] 1,50 1,40
    fasola [kg] 10,00 6,00
    kalafior [szt.] 5,50 5,00
    kalarepa [szt.] 1,80 1,80
    kapusta pekińska [kg] 3,00 2,40
    kapusta biała [kg] 1,60 1,60
    kapusta kiszona [kg] 3,00 2,20
    koperek [pęczek] 1,40 1,40
    marchew [kg] 1,80 1,80
    melon [szt.] 7,00 6,00
    ogórek [kg] 7,00 7,00
    pieczarka [kg] 6,00 5,50
    pietruszka [kg] 4,60 4,60
    papryka czerwona [kg] 10,00 11,00
    pomidor [kg] 6,00 6,00
    por[szt] 4,00 4,00
    rukola [0,125 kg] 4,00 4,00
    rzepa biała [kg] 4,00 3,50
    rzodkiewka [pęczek] 1,50 1,50
    sałata masłowa [szt] 3,00 3,00
    sałata lodowa [szt] 3,00 3,00
    seler [kg] 3,00 3,00
    seler naciowy [szt] 4,00 4,00
    szczypiorek [szt] 1,20 1,20
    szpinak [0,125 kg] 4,00 4,00
    włoszczyzna [szt] 3,00 3,00
    ziemniaki [kg] 1,03 1,00
OWOCE IMPORTOWANE
    ananasy [szt] 7,00 6,00
    avocado [szt] 6,00 5,00
    banany [kg] 5,50 5,00
    kiwi [szt] 0,80 0,70
    limonki [kg] 15,00 12,00
    mango [kg] 7,00 6,00
    pomarańcze [kg] 4,50 4,00
    mandarynki [kg] 5,00 4,00
    granat [szt] 6,00 5,00
    winogrona białe [kg] 13,00 12,00
    cytryny [kg] 7,00 7,00
    grapefruit [kg] 6,00 6,00
OWOCE KRAJOWE


gruszki [kg] 4,50 4,00
    jabłka [kg] 2,00 1,60
MIĘSO WIEPRZOWE
    boczek b/k [kg] 12,80 12,80
    golonka wieprzowa z/k [kg] 6,80 6,80
    karkówka b/k [kg] 12,80 12,80
    łopatka b/k [kg] 8,80 8,80
    nogi wieprzowe [kg] 3,00 3,00
    polędwiczki [kg] 21,80 21,80
    watróbka [kg] 3,00 3,00
    schab z/k [kg] 11,00 11,00
    schab b/k [kg] 13,80 13,80
    słonina [kg] 3,00 3,00
    szynka b/k [kg] 11,00 11,00
    żeberka paski [kg] 14,80 14,80
MIĘSO WOŁOWE
    szponder [kg] 14,80 14,80
    antrykot [kg] 16,80 16,80
    łata [kg] 16,80 16,80
    pręga [kg] 18,80 18,80
    udziec [kg] 25,50 25,50
    rostbef [kg] 31,00 31,00
DRÓB
    kurczak cały [kg] 5,24 6,40
    ćwiartka z kurczaka [kg] 4,00 4,52
    noga z kurczaka [kg] 5,40 6,05
    skrzydła z kurczaka [kg] 3,78 3,99
    filet z kurczaka [kg] 12,10 13,55
    watróbka z kurczaka [kg] 4,20 3,90
    filet z indyka [kg] 22,10 20,58
    udziec z indyka [kg] 8,70 8,30
    skrzydła z indyka [kg] 7,20 6,51
NABIAŁ
    Actimel [4x100g] 4,18 4,18
    jajka [10 szt] 3,77 3,37
    kefir [400g] Danone 1,88 1,88
    maślanka [l] 2,65 2,32
    margaryna Rama classic [250g] 3,61 2,68
    jogurt naturalny Danone [370g] 2,26 2,26
    Serek Wiejski [200g] 1,67 1,67
    masło extra [200g] 2,82 2,82
    masło roślinne kubek [250g] 1,92 1,84
    mleko w kartonie 2% [l] 2,05 2,27
    mleko w kartonie 3,2% [l] 2,11 2,40
    ser biały chudy [kg] 10,17 11,34
    ser biały półtłusty [kg] 10,80 10,80
    ser biały tłusty [kg] 10,91 12,20
    ser żółty Gouda [kg] 12,17 10,49
    śmietana 12% [0,2l] 1,28 1,28
    śmietana 18% [0,2l] 1,31 1,31
    śmietana kremówka 30-36% [0,2l] 2,11 2,05
WĘDLINY
    baleron gotowany [kg] 14,80 14,80
    kiełbasa podwawelska[kg] 8,80 8,80
    kiełbasa zwyczajna [kg] 6,80 6,80
    kabanosy wieprzowe [kg] 22,80 22,80
    polędwica sopocka [kg] 19,80 19,80
    szynka gotowana [kg] 16,80 16,80
INNE
    mąka szymanowska [kg] 2,02 2,00
    mąka poznańska [kg] 2,09 1,88
    cukier [kg] 2,46 2,46
    olej kujawski [l] 5,41 5,41
    smalec [0,2 kg] 1,20 1,21

Marek Połomski, Praska Giełda Spożywcza


POWIĄZANE

Uprawa soi przy wsparciu technologii – ciekawy kierunek dla polskich rolników Ar...

Surowe przepisy chronią jakość i bezpieczeństwo upraw Aby nawozy mogły pojawić s...

Wczesne etapy wegetacji rzepaku ozimego co prawda przebiegały w sprzyjających wa...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę