Ptak_Waw_CTR_2024
Green Gas Poland

Fonterra otwiera megawytwórnię białek serwatkowych w Holandii

10 lipca 2015
Zakład w Heerenveen został oficjalnie otwarty przez króla Niderlandów Willema-Aleksandra w obecności Prezesa Fonterry Johna Wilsona i Dyrektora Generalnego Theo Spieringsa.

Zakład jest przedmiotem współpracy pomiędzy Fonterrą i holenderskim producentem A-ware Food Group. Król zwiedził nowy zakład, rozmawiał z pracownikami i mógł się przekonać jak działa partnerstwo obu przedsiębiorstw.
Nowy zakład w 100% jest własnością Fonterry. Będzie przetwarzać miliard litrów mleka rocznie i produkować 5 tys. ton białek serwatkowych i 25 tys. ton laktozy rocznie.


Zakład w Heerenveen przetwarzać będzie serwatkę i laktozę w produkcji białek serwatkowych do wysokowartościowej żywności dla niemowląt, dzieci, młodych matek i sportowców. Surowiec będzie pochodził m.in. z leżącej obok serowni firmy A-ware Food Group.

Nowy zakład w 100% jest własnością Fonterry. Będzie przetwarzać miliard litrów mleka rocznie i produkować 5 tys. ton białek serwatkowych i 25 tys. ton laktozy rocznie.

POWIĄZANE

Związek Polskich Przetwórców Mleka zaprasza na bezpłatne szkolenie pt.: “Międzyn...

Zapraszamy do udziału w trzeciej edycji kampanii "Lowe Krowe"! Poprzednie edycje...

Sekretariat Prezesa Zarządu ZPPM, Pana Marcina Hydzika,  przesyłał do Pierwszego...


Komentarze

Bądź na bieżąco

Zapisz się do newslettera

Każdego dnia najnowsze artykuły, ostatnie ogłoszenia, najświeższe komentarze, ostatnie posty z forum

Najpopularniejsze tematy

gospodarkapracaprzetargi
Nowy PPR (stopka)
Jestesmy w spolecznosciach:
Zgłoś uwagę