Ponad 60 tys. osób podpisało się pod petycją o wprowadzenie edukacji klimatycznej do polskich szkół. Nowy przedmiot miałby m.in. uczyć młodych ludzi, jak...
Muzea, kościoły, drapacze chmur, mosty - zachwycają kształtem, rozmiarem, barwą, innowacyjnym sposobem wykonania. Nie byłoby się jednak czym zachwycać, gdyby...
Rozwój miast, oprócz wzrostu zamożności i zadowolenia mieszkańców, niesie za sobą także pewne straty. Jedną z nich jest zmniejszanie się powierzchni zie...
Choć nie widać ich gołym okiem, potrafią czynić prawdziwe cuda. Tak, tak – naturalne jony w powietrzu to mali superbohaterowie, którzy potrafią zdziałać wiele...
Letnia moda rządzi się swoimi prawami. Priorytetem jest wygoda – chcemy mieć na sobie jak najmniej, by nie było nam gorąco. Świetnym urozmaiceniem takich minima...
Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa Żywności (EFSA) intensyfikuje wysiłki na rzecz zahamowania rozwoju afrykańskiego pomoru świń w Europie i w tym celu roz...
Fonterra ogłosiła szczegóły przejścia serowni Stirling w Otago z węgla na biomasę drzewną. Proces przekształceń zostanie zakończony w sierpniu 2022 r. Cała Fon...
Oficjalnym Partnerem Śląska Wrocław została marka Zdrovo, należąca do Ferm Drobiu Woźniak, jednego z największych producentów jaj konsumpcyjnych oraz prze...
Uprawą bawełny na świecie zajmuje się około 100 milionów rolników, z czego 90 proc. działa w ubogich krajach Afryki i Azji, takich jak Uganda, Indie czy Sene...
Według Plastic Europe europejscy producenci tworzyw sztucznych inwestują już miliardy euro w recykling chemiczny, wskazywany jako jedna z kluczowych techno...