Po dwudziestym stycznia unijny zakaz importu mięsa drobiowego i podrobów dotyczący całego terytorium Ukrainy powinien być zamieniony na - standardową dla państw...
W sezonie 2016/17 prognozy globalnej produkcji rzepaku z grudnia 2016 r. przewidują zbiory na poziomie 61,1 mln ton (-4,5%) wobec około 64 mln ton sezon wcze...
Prawdziwy, naturalny cydr powstaje z soku jabłkowego poddanego fermentacji; smak cydru zależy m.in. od odmian jabłek, stopnia ich dojrzałości, rodzaju dro...
W związku z niepomyślną sytuacją epizootyczną wynikającą z rozprzestrzeniania się zjadliwej grypy ptaków na terenie kraju, Powiatowy Lekarz Weterynarii w Żyrard...
Tradycja Orszaku Trzech Króli znana jest w świecie od dawna - to uliczna parada organizowana w miastach Hiszpanii, w niektórych miastach Meksyku i w innych mia...
Komisja Europejska zdecydowała we wtorek o zarejestrowaniu europejskiej inicjatywy obywatelskiej w sprawie zakazu stosowania w Unii Europejskiej glifosatu, nieb...
Eksport polskiej żywności znakomicie rozpoczął ubiegły rok, ale II półrocze przyniosło wyhamowanie wysokiej dynamiki. W efekcie apetyty na przebicie wartości ...
Krajowa Rada Izb Rolniczych stanowczo sprzeciwia się projektowi rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 2 stycznia 2017 r. w sprawie produktów leczniczych dopusz...
Firma analityczna F.O. Licht podtrzymała swój szacunek globalnego deficytu w latach 2015-17. W sumie przez te dwa lata światowa produkcja ma być mniejsza od świ...
Według najnowszych danych w roku 2015 łączny wolumen światowego eksportu winogron deserowych wyniósł 4,281 mln ton wobec 4,219 mln ton w roku...