Goście z kraju i zagranicy, zwiedzając ogrody degustowali potrawy z kwiatów jadalnych. Dodatkowo mogli wziąć udział w warsztatach, prelekcjach, pokazach...
Stan i perspektywy rozwoju pszczelarstwa na Dolnym Śląsku to projekt w ramach planu działania KSOW na lata 2014-2020 realizowany przez Uniwersytet Przyrodniczy ...
Podsekretarz stanu Ryszard Zarudzki uczestniczył w konferencji „Rola Sołtysów we wdrażaniu programów nowej perspektywy budżetowej Unii Europejskiej na lata...
Producenci jaj w Polsce czują się niesprawiedliwie traktowani przez państwowe służby sanitarne. Coraz częściej dochodzi do sytuacji, w których rodzimi dostawcy ...
Przygotowania do uprawy rzepaku ozimego należy rozpocząć od wyboru odpowiedniego stanowiska. Roślina ta wymaga gleb żyznych, zasobnych w próchnicę, nie...
Choć latem zazwyczaj ceny rosły wolniej niż zimą, zwłaszcza ceny żywności, w tym roku inflacja nie odpuszcza, a najmocniej drożeją właśnie podstawowe produkty ...
Już 28 lipca 2019 roku (niedziela) we wsi Ostrów odbędzie się oficjalna próba ustanowienia rekordu Guinnessa na najwięcej osób używających ręcznych narzędzi do...
Plantatorzy i piwowarzy zapraszają na Weekend piw malinowych. Odbędzie się on 18-21 lipca w 37 pubach w całej Polsce1. Zaproszenie to okazja dla wszystkich...
Rozmowa z dr. hab. Marcinem Kurkiem z Katedry Techniki Projektowania Żywności Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa...