Ostatnim etapem inwestycji w zakładzie w nową linię produkcyjną było uruchomienie układu do krojenia i transportu sera. Początek inwestycji to sierpień 2015 rok...
Według FranceAgriMer, około 92% upraw francuskiej pszenicy ozimej jest w dobrej i bardzo dobrej kondycji (stan na 13 lutego br.). Dla porównania w tym samym okr...
W tym minionym tygodniu notowania soi na giełdzie w Chicago (CBoT) nieznacznie zniżkowały. Główną przyczyną tych spadków była nasilająca się presja podażowa brazy...
W dniu 9 marca 2017 r. na Wydziale Fizyki Politechniki Warszawskiej odbędzie się warsztat poświęcony wykorzystaniu fotoniki w nowoczesnym rolnictwie i leśni...
Tłusty czwartek to trudny dzień dla osób na dietach, zwłaszcza cukrzyków. Kiedy wszyscy wokół licytują się, kto zjadł więcej lukrowanych i nadziewanych pączków...
960 kilometrów od wybrzeży Ekwadoru leży łańcuch wysp nieskalanych działalnością człowieka przez miliony lat. Rozsławione przez Karola Darwina, wyspy Galapagos ...
Główny Lekarz Weterynarii informuje, że pięćdziesiąte drugie ognisko wysoce zjadliwej grypy ptaków podtypu H5N8 wyznaczono w gospodarstwie utrzymującym około...
Prawie jedna piąta światowego jedzenia jest marnowana z powodu nadmiernej konsumpcji i niepotrzebnego jej wyrzucania - przestrzegają naukowcy z Uniwersytetu w...
20 lutego 2017 r. Zarząd Krajowej Rady Izb Rolniczych przekazał uwagi samorządu rolniczego do projektu rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie...
W dniu 22 lutego 2017 r. Prezes KRIR Wiktor Szmulewicz spotkał się Panią Wendy Hinton – Ambasadorem Nowej Zelandii w Polsce. Podczas spotkania Prezes KRIR...