Związek Producentów Cukru w Polsce ocenia miniony rok bardzo dobrze. Kampania cukrownicza 2016/2017 odznaczyła się dużym wzrostem ilości przerobionych buraków...
W sezonie 2016/17 prognozy globalnej produkcji 7 podstawowych surowców oleistych z połowy stycznia br. przewidują zbiory na rekordowym poziomie 537,3 mln...
W dniu 13 marca 2017 r. Zarząd KRIR zwrócił się do Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi o stanowczy głos Polski podczas spotkania Stałego Komitetu Komisji Euro...
12 marca w Berlinie zakończyła się Międzynarodowa Giełda Turystyczna ITB, w której wzięło udział 10 tys. wystawców, prezentując swoją ofertę turystyczną na stoi...
Każdego roku obchodzimy Światowy Dzień Wody (22 marca), by zwrócić uwagę społeczną na znaczenie wody - najcenniejszego surowca na naszej planecie. Tegoroczne ob...
14 marca br. Daniel Dojlidko - kierownik ds. administracyjnych Polskiej Izby Mleka jako jedyny reprezentant z Polski wygłosił prezentację oraz uczestniczył w pa...
Już jutro tyski producent serków topionych weźmie udział w III edycji święta żywności Food Show w Katowicach, podczas którego odbędą się debaty i spotkania bran...
Najlepszą ofertę dla skierowaną do rolników ma bank BGŻ BNP Paribas - wynika z drugiej edycji rankingu "Bank Najlepszy dla Rolnika" wykonanego przez firmę Mar...
Produkcja mięsa drobiowego w UE wzrośnie o ok. 0,7 proc. w 2017 r. i o ok. 0,8 proc. w 2018 r., podczas gdy w 2016 r. unijna produkcja tego mięsa wzrosła o...
Jeden z największych dostawców jaj wolnowybiegowych w Nowej Zelandii został oskarżony o oszukiwanie konsumentów. Firma Palace Poultry miała sprzedać miliony jaj...